Már idén elindulhat a bezenyei kaszinóberuházás

2012. október 02. 09:55

Az Eurovegas kommunikációs ügynökségének közlése szerint a tulajdonosok úgy számolnak, hogy már az idén elkezdődnek a bezenyei kaszinóváros építési munkálatai. Az első szórakoztatókomplexum megnyitását 2014 elejére tervezik.

2012. október 02. 09:55

A Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közeli Bezenye mellé, egy 16 hektáros telekre tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből kívánják finanszírozni – írta közleményében az Eurovegas kommunikációs ügynöksége. Az első építési ütem megvalósításához valamennyi engedély rendelkezésre áll. További tervmunkálatok csupán a későbbi ütemek, illetve a belső tervezés esetében szükségesek.

Az MTI-vel közölték: az építési területen megtörtént a talaj felső rétegének eltávolítása, ez az előzetes vizsgálatokhoz volt szükséges. A tényleges építési munkálatok a finanszírozás véglegesítésével kezdődnek. A KPMG tanulmányára hivatkozva ismertették: a kivitelezés 35 milliárd, a működtetés évi 20 milliárd forint körüli adóbevételt jelent majd a magyar államkincstárnak. Tájékoztatásuk szerint a tulajdonosok, Hans Asamer és Alfred Supersberger – partnerükkel, a Hard Rock Internationallel együtt – mostanra „az építésre kész állapotig” fejlesztették a projektet, és jelenleg azon dolgoznak, hogy biztosítsák a komplexum elkészültének finanszírozását.

Terveik szerint a működő komplexum mintegy 1200 munkahelyet teremt majd közvetlenül. Összesen 166 adminisztrációs és üzemeltetési álláshellyel számolnak, a játéktermek 673, a vendéglátás és a gasztronómia – amely diszkót, steakhouse-t, bajor sörkertet, egy koncert- és rendezvényközpontot, valamint egy 350 szobás szállodát is magában foglal – 377, míg az egyéb szórakoztatás 44 munkahelyet teremt. „A foglalkoztatottak nagyobb része hazai munkavállaló lesz” – tették hozzá.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. október 02. 23:55
Úgy látszik nagy szükség van már egy nemzeti pézmosodára.
zsoszta
2012. október 02. 23:04
Fideszes Sukoró jó Sukoró! Vajon mennyit tejeltek Orbán elvtársnak és a klientúrának?
Akitlosz
2012. október 02. 14:19
Ez már valami 8 éves hír, és azóta sem lett belőle a világon semmi. Olyan tempóban ruháznak be, mintha állami metróberuházás lenne.
Hunor N.
2012. október 02. 12:25
Ez termelő munka lesz, ami ebben a komplexumban nagyüzemben folyik majd?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!