Emberi jogokat sért a játékgépek betiltása?

2012. október 09. 15:00

Az EUROMAT szerint a szerencsejáték törvény módosításával a magyar kormány nemcsak alkotmányos és európai uniós törvényeket hagyott figyelmen kívül, hanem az Európai Emberi Jogok Konvenciójának ide vonatkozó előírásait is.

2012. október 09. 15:00

Az Európai Játék- és Szórakoztató Szövetség (EUROMAT) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Annette Kok, a szövetség elnöke úgy nyilatkozott: „olyan nyilvánvaló versenyellenes precedens történt egy tagállamban, amelyet bizonyára a magyar bíróságok, de különösen EU-s szervezetek előtt is meg kell támadni, úgymint az Igazságügyi- és Emberi Jogi Bíróságokon, amelyhez a magyar tagszervezet (Magyar Szerencsejáték Szövetség) az EUROMAT teljes támogatására számíthat.

A közlemény emlékeztet, hogy a jogszabály kizárólag a néhány állami tulajdonú, illetve koncesszióban működő kaszinó számára engedélyezi a pénznyerő automaták üzemeltetését. Az európai szövetség álláspontja szerint a magyar kormány ezzel a „kiemelten erőszakos és versenyellenes cselekedetével” teljesen ellehetetlenítette ezt az ipart és még csak időt sem adott a résztvevőknek a változásokra való felkészülésre. Az EUROMAT a múlt héten jelezte, hogy az Európai Bizottsághoz fordult a magyar szerencsejáték törvény módosítása miatt. 

A Magyar Szerencsejáték Szövetség kedden közölte az MTI-vel, hogy az EUROMAT mellett az osztrák, a német, a holland és a szlovén tagszövetség külön is panasszal él az Európai Bizottságnál a magyarországi befektetésekkel rendelkező tagjaik érdekében, továbbá az MSzSz is bejelentést tesz a szerencsejáték törvény jogellenessége miatt.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
delphina
2012. október 10. 17:35
Ehhez már nem lehet mit hozzáfűzni. Hadd döntse már el mindenki, hogy hova szeretné szórni a pénzét! Azért, mert valaki eljátszotta a pénzét, vagyonát, családját, miért nekünk (vendéglátói dolgozók) kell megfizetni? Senkit nem kényszerítettek arra, hogy akár 10 forintot is beledobjon a játékgépbe, volt választási lehetősége, viszont nekünk NINCS! Nekünk megszűnik ezáltal a munkahelyünk. A mi megélhetésünkért ezután ki fog aggódni? Azzal ki foglalkozik majd? Ki kárpótol minket? Vagy az már nem számít? Védjük azt, aki SAJÁT AKARATÁBÓL eljátszik mindenét, büntessük azt, aki reggeltől estig MEGDOLGOZIK a pénzéért. Hát ez valóban fantasztikus... Most hova megy az a sok ember, aki ezáltal munkanélkülivé válik??? Ki biztosítja majd a megélhetését?? "KÖSZÖNJÜK"!!
nyugalmazott tanár
2012. október 09. 18:33
Jövő héten ez lesz a hír?: Emberi jogot sért a BTK. Szegény zsebeseket és betörőket megfosztják a személyes szabadságuktól.
laci0011
2012. október 09. 18:00
Látom sokaknak átment nem a gépezés átszervezésével van gond,hanem buktorral!Mióta lemerült az aksija,elmebetegnek tűnik totál!
KannibálTatárÚr
2012. október 09. 17:51
..."a magyar kormány ezzel a „kiemelten erőszakos és versenyellenes cselekedetével” teljesen ellehetetlenítette ezt az ipart"... Amit kurvák űznek, az nem ipar. Ha a szerencsejáték működtetőinek annyira fáj a félkarú rablók betiltása, menjenek el valamelyik kaszinóba, ahol nincsenek betiltva és játszák el akár teljes vagyonukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!