Az IMF-médiakampány leállítását követeli a DK

2012. október 09. 15:51

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kabinetet, hogy fejezze be „a kétszázmilliós agymosást”.

2012. október 09. 15:51

A Demokratikus Koalíció azt követeli a kormánytól, hogy azonnal állítsa le az IMF/EU-tárgyalások apropóján indított, bruttó kétszázmillió forint keretösszegű miniszterelnökségi médiakampányt. Vadai Ágnes, a DK-hoz tartozó független országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kabinetet, hogy fejezze be „a kétszázmilliós agymosást”. A politikus a napilapokban megjelentett egészoldalas kormányhirdetések árát tízmillió forintra saccolta, szövegüket pedig hazugságnak minősítette.

Azt mondta: nem igaz, hogy a Nemzetközi Valutaalap ingatlanadó bevezetését követelte volna a kormánytól, míg a családok szerinte nem az IMF miatt nem jutnak több támogatáshoz, hanem épp a kormány intézkedései nehezítik az életüket. „A DK természetesnek tartja, ha egy kormány sajtóhirdetésekben tájékoztatja a választókat a programjáról, a szándékairól, az eredményeiről. (...) Azt viszont elfogadhatatlannak tartjuk, ha egy kormány az adófizetők pénzét agymosásra és ellenségképgyártásra használja fel. Ez a kampány unintelligens, unfair és legfőképpen undorító” – jelentette ki Vadai Ágnes.

A kormány – keddi napilapokban megjelentett – hirdetéseiben a többi között az olvasható: „Nem engedünk az IMF-nek!”, „Nem adjuk fel Magyarország függetlenségét!” A hirdetések nemet mondanak az ingatlanadóra és elutasítják a családtámogatások csökkentését. A kormányzati portálon közzétett vállalkozói szerződés alapján a Miniszterelnökség az I.M.G. Inter Media Group Kft.-től bruttó kétszázmillió forint keretösszegű médiakampányt rendelt meg, amelynek célja, hogy bemutassa „a társadalom széles körének az IMF/EU-megállapodás állását és a tárgyalás sarkalatos pontjainak részleteit”.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
négyzetgyök
2012. október 10. 23:43
Járai: "Magyarországon ma nem infláció, hanem áremelkedés van" - ezen szétröhögtem magam.
Sándor
2012. október 10. 22:07
Ehhez boldogan asszisztáltak... hisz sunyin kussoltak akkor, amikor... mesterlövészeket, rendőrruhába bújtatott bűnözőket, a magyar családok a magyar nép ellen... http://www.magyarvagyok.com/videok/listak/dokumentumfilmek/3507-A-Magyar-Allamtitkok-80-evre-titkositva/
Soma
2012. október 10. 22:06
Egyes vélemények szerint minden ember álarcot vesz fel, amikor "szerepel". Vadai Ágnesre ráégett Gyurcsány arca!
=nessuno=
2012. október 10. 22:06
Lehet utálni a DK-t, de egyetérteni ezzel a szánalmas kampánnyal??:o
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!