Az IMF és az Európai Bizottság nem kommentál híreszteléseket

2012. október 26. 16:22

Sajtóértesülések szerint elmérgesedett a viszony a magyar kormány és az IMF között. Az IMF és az Európai Bizottság egyelőre nem kommentálta az információt - írja a hvg.hu.

2012. október 26. 16:22

Sem az IMF, sem az Európai Bizottság nem akarja kommentálni azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint az IMF gyakorlatilag szakított Magyarországgal – írja a hvg.hu. A portál megkeresésére Iryna Ivaschenko – a szervezet magyarországi képviselője – úgy fogalmazott: általános gyakorlat, hogy híreszteléseket nem kommentálnak.

Korábban több médiumban is megjelent, hogy elmérgesedett a viszony az IMF és a magyar kormány között. Ennek oka, hogy a kormány médiakampányt indított, – többek között – egész oldalas újsághirdetésekben és óriásplakátokon, amelynek célja, hogy „bemutassa értelmezze és megértesse a társadalom széles körének az IMF-EU megállapodás állását és a tárgyalás sarkalatos pontjainak részleteit”.

Sajtóértesülések szerint a Valutalap ezt a kampányt lejáratásként értékelte, és Varga Mihályt, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli minisztert a tokiói IMF-közgyűlésen a „szőnyeg szélére állították". A közgyűlést ugyanis éppen azon a héten tartották, amikor a médiakampány elindult Magyarországon. Az IMF a kampány azonnali leállítását követelte, különben a maguk részéről befejezettnek tekintik a tárgyalásokat – írja a lap.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2012. október 26. 18:02
Inkább ezen törjétek a balos agyatokat.. Mert Erre valamiért még mindig nincs válasz? 7 órája Vajon miért? A Milla miért nem akkor harcolt amikor a teljes mostani ATV stáb Kálmán Olgával az élen a Magyar Köztévében Gyurcsány Ferenc-et éltette és Orbán Viktort pocskondiázta? A Szolidarítás dicső rendőrei miért nem akkor voltak szolidárisak a magyar néppel amikor 2006-ban rájuk parancsoltak hogy viperával gumi bottal üssék a népet Gumilövedékkel lövöldözzenek rájuk? Vagy miért nem akkor voltak szolidárisak, amikor Gyurcsány megtiltotta nekik hogy védjék meg azokat a kollégáikat akiket a feldühödött tömegre ráakaszkodott provokátorok kiakartak nyírni? A Zoltán utcában ott volt 400 rendőr miközben a TV lépcsőn ált 40..maximum Bajnai miért nem akkor szeretett volna „Rezsim váltást” amikor ő állt a Rezsim élén?
kitiltott
2012. október 26. 18:00
Miért gondolják egyes magukat újságírónak, szakértőknek nevező emberek hogy jobban szeretik majd őket ha ilyen "vélt" hírek terjesztése után elkezd romlani a forint? Miért találgatnak? és főleg miért jó ez nekik? Miért nem értik meg hogy 2014-ig Együtt kell maradnunk együtt kell tennünk Magyarországért a magyar emberekért a magyar gazdaságért.. Melyik Magyarnak jó az ha romlik egy nap alatt 5 ft-ot az USD? Melyik agyatlan talál ki ilyeneket?
Julismama2
2012. október 26. 16:46
HVG.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!