Aláírást gyűjt az MSZP a miskolci Avason

2012. október 16. 18:35

Támogató aláírásokat gyűjt az MSZP Miskolcon, az Avason ahhoz a javaslatához, amelyben a párt kezdeményezte, hogy a kormány különítsen el egymilliárd forintot a lakótelepen visszaélésekkel eladott lakások megvásárlására és a felhalmozódott rezsihátralékok rendezésére.

2012. október 16. 18:35

A szocialisták erről szóló határozati javaslatát hétfőn ismertette négy borsodi képviselő Budapesten. Gúr Nándor, Káli Sándor, Simon Gábor és Varga László Miskolcon, az avasi lakótelepen tartott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: az volna a legeredményesebb, ha az ingatlanokat a Nemzeti Eszközkezelő vásárolná meg, az állam pedig biztosítaná, hogy önkormányzati vagy belügyminisztériumi bérlakásként a térség eladósodott, hitelkárosult családjainak rendelkezésére álljanak. Az ingatlanárak egyébként is alacsonyak, tehát beruházásként sem lehet rossz ez a megoldás – tették hozzá.

Simon Gábor hangsúlyozta: javaslatukkal azt szeretnék elérni, hogy végre érdemi intézkedés történjen.

Gúr Nándor szerint a javaslat forrása például a debreceni stadion építésére vagy más „luxusberuházásokra” szánt összeg lehetne, hozzátéve, hogy ezzel a pénzzel valódi támogatást nyújthatnának a helyi fideszes városvezetők az Avason élőknek. Az MSZP alelnöke a Jobbiknak az avasi lakótelepre tervezett, a Magyar élet menete elnevezésű demonstrációjára utalva azt mondta: a masírozás, a feszültség növelése helyett megoldásokat kell találni, és az ő javaslatuknak ez a célja.

Káli Sándor korábbi polgármester azt mondta: a miskolci önkormányzat 2010 előtt megtette a szükséges lépéseket a Fészekrakó-ügyként ismertté vált 4,5 milliárd forintos bűncselekmény-sorozat kezeléséért. Kezdeményezték akkor például a jogellenesen új tulajdonos birtokába került lakások visszavásárlását, a fideszes városvezetők viszont leállították az intézkedéseket.

Varga László azt hangsúlyozta, hogy a lakások megvásárlásával a Nemzeti Eszközkezelőnek végre lenne valós feladata, mert szerinte a devizahiteleseken nem igazán segít, illetve segített eddig.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ballada
2012. október 17. 02:49
-ma okt.17 tüntetés készülnek Miskolcon az avastelpen ,a jobbik cigányok mszp dk lesz jelen ,a jobbikosok(szó szerint mondta a helybéli)cirkuszra készülnek ,balhéznak ezért imádkozik a jobbik legyen balhé.
1120
2012. október 17. 01:07
Hoppá! Holnap én is kezdek egyet. Errefelé is sok a ki nem fizetett számla, errefelé is sok a szegény ember! (PS. ...és ezek akarnak újra kormányozni. Elképesztő!)
ballada
2012. október 16. 23:37
gyf ne a kormánnyal fizetesse ki az felhalmozott adósságokat ,hanem gyf fizesse ki ,hozza haza az Indonéziába Bulgárgáriába kivitt milliárdokat.Ne más faxával verje a csalánt.
ballada
2012. október 16. 22:42
-gyf mint agitátor azoknak a nyomorultak élére ált akiket ő nyomorított meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!