150 milliárdot szán jövőre közfoglalkoztatásra a kormány

2012. október 30. 08:24

Hoffmann Imre, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára elmondta: a kormány célja, hogy a települések önfenntartóvá váljanak, és hogy a közfoglalkoztatással helyben értékeket tudjanak teremteni.

2012. október 30. 08:24

Közfoglalkoztatásra az idei költségvetési forrásnál többet, mintegy 150 milliárd forintot szán a jövő évre a kormány – közölte a Belügyminisztérium közfoglalkoztatásért felelős helyettes államtitkára kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hoffmann Imre elmondta, e célra az idén 132,5 milliárd forintot biztosított a kormány, emellett további 5 milliárd forintot bio- és megújuló energiafelhasználási mintaprogramokra. Hozzátette: a tervek szerint jövőre ez az összeg 150 milliárd forintra emelkedik, így a közfoglalkoztatási program biztosan folytatódik.

A helyettes államtitkár közölte azt is, hogy adataik szerint eddig a közfoglalkoztatottak mintegy 19 százaléka tudott visszatérni a munkaerőpiacra. Hoffmann Imre azt hangoztatta, a kormány célja, hogy a települések önfenntartóvá váljanak, és hogy a közfoglalkoztatással helyben értékeket tudjanak teremteni.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. október 30. 10:46
Ettől vajon pörögni fog a gazdaság?
Secnir
2012. október 30. 09:24
150 mrd? nagy cél. csak azért kérdem, mivel 2012-ben (előirányozva ofkörsz) 181mrd van megjelölve a munkanélküliség támogatására/felszámolására/segítségére. mivel jövőre nem lesz munkanélküli, csak sok 4 órás közfoglalkoztatott, ezért... ...ezért 150 mrd-ra csökkentik az összeget. értjük, köszönjük. de ne könyveljék el sikerként.
bunko_jobbos
2012. október 30. 09:04
Ha igaz ez a 19%, akkor ez a világ legjobb híre. Kíváncsi vagyok, hogy az eddigi átképzéses, támogatásos stb. világ milyen mutatókkal dicsekedhet. Gondolom nem valami nagyokkal. Igazolódik, amit eddig is sokan tudtak: ha pénzt adsz embereknek munka nélkül, akkor NEM FOGNAK DOLGOZNI.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!