Választójogi törvény: az MSZP nem, az LMP viszont részt vesz a vitában

2012. szeptember 16. 12:44

Bár testületi döntés még nem született róla, az MSZP valószínűleg nem vesz részt a választási eljárásról szóló törvény parlamenti vitájában. Az LMP viszont ott lesz a törvény tárgyalásán, mert ki szeretnék fejteni véleményüket.

2012. szeptember 16. 12:44

Az MSZP az alaptörvény elfogadásához hasonlóan várhatóan a választójogi törvény kormányoldal által tervezett módosításában sem vesz részt az Országgyűlésben. Erről Józsa István, a párt frakcióvezető-helyettese beszélt vasárnap más témában tartott sajtótájékoztatóján. A politikus kérdésre válaszolva hangsúlyozta, testületi döntés ugyan még nem született a kérdésben, de a „dolog súlyát tekintve” valószínűnek tartja ezt a lépést, mivel meggyőződésük szerint a választójogról csak szélesebb társadalmi konszenzus alapján lenne szabad dönteni. Mint mondta, a választási feliratkozás olyan „durva merénylet” lenne a demokratikus választási rend ellen, amely komolyan meggondolandóvá teszi az MSZP távolmaradását az erről szóló törvényalkotási folyamatból.

Az LMP viszont részt vesz a választási eljárásról szóló törvény parlamenti vitájában. A párt választmányi szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte, nem kívánják bojkottálni a vitát, ugyanis annak során ki szeretnék fejteni véleményüket. Heltai László elmondta: noha erről majd a képviselőcsoportnak kell határoznia, egyelőre az sem merült fel, hogy a törvényről döntő szavazástól távol maradjanak. Hozzátette: a javaslat eddig napvilágot látott részeit elemezve kijelentette: a tervezett előregisztrációt ellenzik, az ajánlószelvények rendszerének eltörlésével viszont egyetértenek.

Az egyhetes éhségsztrájkját befejező Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pártja szombati budapesti rendezvényén kérte az MSZP-t és az LMP-t arra, hogy bojkottálják a választási eljárási törvény parlamenti vitáját.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nacionalista
2012. szeptember 16. 14:04
Verjétek már ki ezt a piszkos kommunista liberális országrontó bandát a parlamentből.
miloka
2012. szeptember 16. 13:58
A szockók persze, hogy nem vesznek részt a vitában. csak nem mondhatják a felszólalásukban, hogy " így nem tudunk csalni, szavazatokat vásárolni, a láncszavazást lebonyolítani". Más érdemi, elfogadható érvük nincs.
oskar
2012. szeptember 16. 13:48
Ugyan mit is szóltak volna akkor amikor az öszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után (mivel nem mondott le Gyurcsány) nem vettek volna részt a parlament munkéjában? A Fidesz nem demokratikus párt. Hangoztatták volna. Akkor nem volt ilyen obstrukció. A fidesz megvárta a 2010-es választásokat. Fordítva. Ha valami nem tetszik az ellenzéknek, akkor jogos-e az ilyen, vagy az élőlánc? Szánémas kétszínű egy társaság!!!
Alarik
2012. szeptember 16. 13:33
Ha nem, hát nem. De azért hiszti lesz megint. Ugye idióták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!