Megkezdődött a Jobbik vonulásos tüntetése Mátsik György házánál

2012. szeptember 28. 19:00

Több száz ember részvételével megkezdődött péntek délután Budapesten a Jobbik vonulásos demonstrációja, amelyet „az elszámoltatásért és a kommunista luxusnyugdíjak megvonásáért” tartanak. A tüntetők Mátsik György volt ügyész háza elől vonulnak Biszku Béla volt belügyminiszter házához.

2012. szeptember 28. 19:00

Mátsik György – aki ügyészként 1958-ban halálbüntetést kért Mansfeld Péterre és társaira – I. kerületi háza előtt több jobbikos politikus is beszédet mondott. Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő arról beszélt: azért rendezték meg ezt a tüntetést, hogy „előbb-utóbb valamilyen elszámoltatást kapjanak a kommunista gyilkosok” és hogy elérjék: „a jövőben senki ne merjen ilyen dolgokat elkövetni a magyarság ellen”.

Hozzátette: ha lett volna rendszerváltás, akkor nem lenne rá szükség, hogy tüntessenek. Szilágyi György országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta: akik részt vesznek ezen tüntetésen, azok a magyarságot sújtó kettős mérce ellen is tiltakoznak. Hozzátette: az áldozatoknak kell igazságot szolgáltatni a kommunista bűnösök felelősségre vonásával.

A jobbikos és magyar zászlókat lengető tüntetők hangos üdvrivalgással és tapssal fogadták a jobbikos politikusok szavait, Mátsik György háza felé pedig hangos fütty és sípszó kíséretében azt kiabálták: „gyilkos, gyilkos”. A tüntetők ezután elindultak Biszku Béla II. kerületi házához.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Atisz
2012. szeptember 29. 08:09
Nem értek egyet vele: ugyanolyan, mint amikor az egész Európából idecsődített zsidó fiatalok rongálták Csatáry lakásának előterét. El kell ítélni a vérbírót és azt a bírót kéne "zaklatni" aki szerint Mátsik nem bűnös.
hazug politikusok
2012. szeptember 29. 07:13
Tegnap láttam a menetet kb 600 fő volt aki vonult a tüntetésen. érdekes volt az összetétel mert volt úgy 150 nyugdíjas aki már volt MSZP-s meg Fideszes is. Volt sok skinhead meg 40-55 év közötti lecsúszott ember aki többen iszik a kelleténél. A legtöbb fiatal sajnos a történelmet se ismeri.
tóth mária
2012. szeptember 29. 06:21
Vegzálni őket, hogy egy nyugodt pillanatuk ne legyen!
röviden
2012. szeptember 28. 23:37
Szétesett, polgártárs, mint rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!