Lázadtak a nők a Kossuth téren

2012. szeptember 16. 17:58

Több százan – köztük politikusok – vettek részt a Nők Lázadása elnevezésű demonstráción vasárnap a Kossuth téren. A tüntetésen elítélték Varga István fideszes képviselő szavait, valamint azt is hangoztatták, hogy a képviselők nem tesznek eleget a nők egyenjogúságáért. Többen Geréb Ágnes védelmében is felszólaltak.

2012. szeptember 16. 17:58

Demonstrációval hívták fel a figyelmet a nők elleni erőszakra, illetve a nők jogaira civil szervezetek vasárnap Budapesten, a Kossuth téren. A Nők lázadása címmel meghirdetett rendezvényen több felszólaló fejezte ki felháborodását Varga István fideszes országgyűlési képviselő hétfőről keddre virradó éjjel, a családon belüli erőszakkal foglalkozó napirendi pont parlamenti vitájában tett kijelentése miatt.

Hangoztatták továbbá, hogy a parlamenti képviselők nem tesznek eleget a nők védelméért, illetve a nők egyenjogúságáért. A civil szervezetek szerint ennek az az oka, hogy a nőket érintő kérdésekben is férfiak döntenek, ezért azt szeretnék, ha a döntéshozásban és a parlamentben is több nő kapna szerepet. A demonstráción többen felszólaltak a jogerősen fogházbüntetésre ítélt Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász védelmében, és kérték hogy Áder János köztársasági elnök – miután a héten hivatalosan is megkapta az erről szóló kérelmet – adjon kegyelmet neki.

A demonstrációt másokkal közösen Ungár Klára, a Szabad Emberek Magyarországért párt elnöke szervezte. A tüntetéshez a számos civil szervezet között csatlakozott az Amnesty International Magyarország, a Tiszta Kezek a Demokratikus Magyarországért Mozgalom, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Magyar Nők Szövetsége, a Nane, az Egymillióan a demokráciáért és a Napvilág Születésház. A mintegy 200-300 résztvevő között ott volt több MSZP-s képviselő, például Lendvai Ildikó, Lamperth Mónika, Kormos Kata és Szanyi Tibor, továbbá több LMP-s képviselő, köztük Karácsony Gergely és Kukorelly Endre.

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2012. szeptember 17. 23:44
A hangos kisebbségnek mindig nagyobb a reklámja, mint a csendes többségnek.
kukagyerek
2012. szeptember 17. 10:53
"Lázadtak a nők a Kossuth téren" A hapsijaik meg (már amelyiknek van), otthon majszolták a hozatott hamburgert, miután kimosták a nőjük bugyiját, meg a saját gatyájukat.
MakkA
2012. szeptember 17. 07:36
btw. Bírom ezeket, akik két abortusz között egy kicsit kiszaladnak tüntetni a jogaikért. ma
MakkA
2012. szeptember 17. 07:35
1. Ungár Klára mit keres ott? Most akkor van különbség férfi és nő között, vagy sem? 2. Cigánybűnözés nincs, férfibűnözés, meg családos bűnözés van? Jellegzetes jegyei a cigányok által elkövetett bcs-knek nincsenek, de a férfiak által elkövetettek jellegzetesek? Moslékország. m.a.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!