Juhász: Politikai nyomás miatt indítottak eljárást ellenem

2012. szeptember 27. 16:09

A Jobbik szerint a rendőrség mulasztásokat követett el, amikor a gyöngyöspatai polgármesterre leadott lövések ügyében nyomozott – mondta a Jobbik szóvivője. Mirkóczki Ádám hozzátette: a helyzetet jogi és politikai értelemben is mérlegelik, és elképzelhető, hogy a parlament nemzetbiztonsági vagy rendészeti bizottsága elé viszik.

2012. szeptember 27. 16:09

Mirkóczki Ádám és Juhász Oszkár, Gyöngyöspata jobbikos polgármestere azért tartott sajtótájékoztatót, mert a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság határozata szerint a faluvezető próbálta azt a látszatot kelteni, hogy bűncselekmény sértettjévé vált. A polgármester feljelentése szerint tavaly november 28-án este két lövést adtak le rá, miután kilépett a hivatalból.

Juhász Oszkár hangsúlyozta, hogy az egri nyomozók csak három-négyórás késéssel érkeztek meg a helyszínre. Sem ők, sem az először riasztott helyi rendőrök nem vittek kutyát, pedig volt lábnyom. Azt pedig a hivatali dolgozók is tudták volna igazolni, hogy egy vascsövön keletkezett lövésnyomok, és a falon lévő sérelmi nyomok aznap délután még nem voltak ott – mondta a jobbikos politikus. A rendőrség szerint ugyanis több nappal korábban is leadhatták a lövéseket.

A polgármester – aki ellen eljárás indulhat a hatóság félrevezetése miatt, és lehet, hogy a nyomozás félmilliós költségét is ki kell fizetnie – az MTI kérdésére azt mondta: bízik az igazságban. Nem tudja elfogadni a határozatot, mert „úgy látjuk, hogy politikai nyomásra, politikai erőgyakorlásra született ez a döntés” – tette hozzá Juhász.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. szeptember 27. 21:41
Hát így könnyű, hogy a tanút sem hallgatják meg. "nem hallgatták meg azt a tanút sem, aki a rendőrségi jelentés állításával szemben, igazolni tudta volna, hogy az esetet megelőzően még nem voltak golyónyomok a helyszínen."
thymian
2012. szeptember 27. 19:15
Bezzeg a vörösdaninak díszkíséret jár, nehogy haja szála görbüljön "üdvös" tevékenysége közben. A kormány és a rendőrség újra és újra bebizonyítja kik mellett áll.
radical
2012. szeptember 27. 17:13
Ez már vicc amit a rendőrség megenged magának! De ha egy fideszes vagy mszp-s polgármesterre lőttek volna milyen hiszti lett volna. Nem változott a nagy fülkeforradalom óta semmi ebben az országban!Ha most mszp kormány lenne akkor ugyan ez folyna mint ami most.Fidesz,mszp egykutya! Vagy a rabbi állítólagos inzultálása után mit műveltek.Még kÁder is hason csúszva ment bocsánatot kérni. A fidesz nagyon tart a Jobbiktól ez nem is lehet kétséges. Arról meg már nem is beszélve hogy milyen gusztustalan kettős mérce folyik ebben az országban!Pl:Dániel esete a Horthy szoborral. Csak megrovásban részesül a szovjet emlékmű megrongálói meg két év felfüggesztettet kaptak +200.000ft bírságot.
szintiboj
2012. szeptember 27. 17:12
"tavaly november 28-án este két lövést adtak le rá, miután kilépett a hivatalból." Valami pancser lehetett, ha még el sem találta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!