Hiller: Horthy nem volt fasiszta

2012. szeptember 28. 12:36

Hiller István helyeselte, hogy elutasították a kulturális bizottságban a Jobbik által javasolt Horthy-emlékévet, mivel az alkalmas lehetett volna egy kultusz kiépítésére.

2012. szeptember 28. 12:36

A volt szocialista oktatási miniszter szerint nem volt hőstett a budapesti zsidóság megvédése annak fényében, hogy mi történt eközben vidéken. Hiller az ATV Start című műsorában kifejtette: Horthy nem volt fasiszta, de ettől még nem érdemel emlékévet.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szanyikapten
2012. szeptember 30. 19:30
Hiller, Heller...legyint.
négyzetgyök
2012. szeptember 29. 09:53
Ha azzal mentegetjük Horthyt, hogy a körülmények nem tették lehetővé számára, hogy nagyobb ellenállást tanúsítson a németekkel szemben, akkor ugyanez a helyzet Kádárnál is fennáll a Szovjetunióval szemben. Végül is egy helyre kis legvidámabb barakkot varázsolt nekünk, viszonylag csekély számú kivégzéssel.
cromwell
2012. szeptember 28. 21:10
Hogy őszínte legyek a riport második fele sokkal fontosabb annál, hogy mit gondol Hiller egy 60 éve halott magyar politikusról. Januárban valóban káosz lesz az oktatásban.
bini
2012. szeptember 28. 17:29
Arról nem beszélve, hogy Hiller és sokan a ballib oldalon nagyon jól tudják, hogy a fasisztázás egy eszköz volt a kommunisták kezébe amivel meg kellett magyarázni, hogy miért is tisztogatnak osztály alapon. Mivel a két világháború között Magyarország a polgárosodás utján emelkedett fel és a kimüvelt emberfők alkották a középosztályt és városi polgárság derékhadát, valamint vidéken a közép parasztság aki a vidéki polgárság gerince volt ezt kellett megtörni és ez csak Horty rendszer fasisztásával lehetett megtenni. Nem szálasizhattak, mert nem járt akkora politikai haszonnal és nem tudtak volna a társadalom széles rétegében hatásos eredményt elérni. Ha nagyon bolygatták volna, akkor kiderül, hogy a kommunista elnyomo gépezetének derékhada a nyilasokból került ki akiket átvéve tudták megszervezni az AVO-t és az AVH-t, mivel "szaktudás" és gyakorlat a nyílas szervezetnek volt meg. Ezért egy történelem hamisitásba kezdtek és visszanyúltak a háboru előtti rendszerhez. Mi8vel hatalmuk megtartásához és megvédéséhez ezt a mitoszt tovább kellett ragozni, hogy a félelem olyan mélyen ivodjon be a társadalomba, hogy eszük ágába se jusson lázadni. A fiatal nemzedékben meg tovább proponálni a hazugságokat és agymosásként használva jutottunk el 90.-ig. Mikor a rendszerváltás után rájőttek, hogy a társadalmi tudatból nem lehetett mindent kimosni, mivel a családi legendáriumban tovább élt az igazság. Ez veszélyes volt s ekkor előszedték a korábbi kártyát a fasisztását és Horty gyalázását, mivel tudták, hogy ezzel meg tudják osztani a társadalmat mivel két nemzedék nőtt fel történelem hamisitáson és nagyon sokan téves képetei voltak arról a korrol. Értelmes tanult emberek is a mai napig ismeret hiányába beveszik a ballib propogandát. Ezeknek az embereknek a tévképzetét erősitette a tisztelt Siofoki biró ami teljesen elfogadhatattlan. Gondolom, hogy Hillernél is ez, mint történésznél már nem volt megemészhető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!