Garázdasággal vádolják a Skywalker-jelmezes férfit

2012. szeptember 12. 13:37

Egy fegyvernek látszó tárgyat helyezett a BME előadójának egy asztalára az a jelmezt viselő férfi, akit most gyanúsítottként hallgat ki a rendőrség. Az egyetemi hallgató feltehetőleg a gólyanapok forgatásán vett részt, és játékfegyver volt nála. A XI. kerületi rendőrség garázdaság miatt indít eljárást.

2012. szeptember 12. 13:37

Az épület kiürítése rendben zajlott, de már mindenki visszatérhetett az egyetemre – mondta Hornyánszky Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) vegyészmérnöki kara dékáni hivatalának vezetője szerda kora délután az MTI-nek. Az intézményben éppen egyetemi napok vannak – tette hozzá a hivatalvezető. A rendezvény honlapján elérhető információk szerint az eseménysorozaton egyebek mellett különböző zenei programok és kiállítások várják az érdeklődőket.

Egy második évfolyamos hallgató volt az a férfi, akit biokémia előadás közben vittek el a kommandósok, mert fürdőköpenyben ült be órára, és asztalára egy fegyvert tett ki – mondta Pokol György, a BME vegyészmérnöki karának dékánja az MTI tudósítójának a rendőrségi akció után. A dékán közölte: már tartott az előadás, amikor a hallgató „furcsa öltözékében” beült a terembe. A mellette ülő két társa vette észre a fegyvert, és szó nélkül kiment az előadóból, hogy értesítse az egyetem rendészetét. Ezután rövid időn belül megérkeztek a rendőrök, akik azonnal elfogták a férfit – mondta a dékán, aki rendkívül súlyos fegyelmi ügynek minősítette az esettet.

A XI. kerületi rendőrség garázdaság miatt indít eljárást a hallgatóval szemben. Bényi Mónika közölte, hogy miután a férfit az előadóban elfogták a terrorelhárítók, a kerületi kapitányságra előállították, és gyanúsítottként hallgatják ki. A rendőrségi akciónak jelentős anyagi vonzata volt, amelyet egyelőre a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ visel – jegyezte meg a szóvivő.

Az ATV információi szerint a hallgatóknak többek között Star Wars-film jeleneteket kellett forgatniuk, órák közben is berontottak a termekbe „fénykardozni”. Mint írták, a gyanúsított Luke Skywalker jelmezt viselt, és valószínűleg a forgatáshoz használt játékpisztoly volt nála.

Frissítés

Százharmincan voltak a teremben. A hat-nyolc perc alatt kiérkező egységek még „kicsengetés előtt” behatoltak az előadóba, és elfogták a férfit, akit aztán a rendőrök előállítottak – közölte Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója. „Teljesen élethűnek” tűnt a pisztoly – tette hozzá, és a padra tett fegyverről készült fotót telefonján meg is mutatta az újságíróknak. A fekete pisztoly egy Parabellumra hasonlított.

Frissítés

A Népszabadság rendőrségi forrásokból úgy értesült: lehegesztett csövű lőfegyver (azaz feltehetőleg házilagosan hatástalanított pisztoly) volt az egyetemistánál. A fegyvert jelenleg igazságügyi fegyverszakértő vizsgálja.

Összesen 354 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
AirTiger
2012. szeptember 12. 22:02
Ebben a nagyon beteg világban,ebben a morálisan haldokló országban minden elképzelhető.Mikor 20 éve fiatal voltam,soha nem hittem volna ezt.(igaz,nem is érdekelt.)Aki tud,menekül,orwelli kommunkáció,széthúzás,mi lesz még?Én járok mindenfele(balkán,ny-európa,baltic.még USA is,)hát kevés helyen ilyen szar,de tényleg,nagyon nem tetszik,és fogalmam nincs mi lehetne a megfejtés...
vatta csupor
2012. szeptember 12. 19:13
A kormány működése közröhejbe fulladt. Muhahahaha...!
heep
2012. szeptember 12. 18:59
"A XI. kerületi rendőrség garázdaság miatt indít eljárást." Az rendben van, hogy egy ilyen bejelentésre kivonult a rendőrség. Sose lehet tudni (mint a bombás fenyegetéseknél), hogy komoly-e az ügy amíg erről meg nem győződik az illetékes hatóság. De az, hogy miután kiderült, hogy félreértés az egész, de ennek ellenére a szervek önérzetének, fontosság tudatának megvédése érdekében képesek garázdaság miatt eljárást indítani az szánalmas. Képesek tönkretenni egy fiatal ember életét csak, hogy védjék a mundér nem létező becsületét.
James
2012. szeptember 12. 18:12
Gólyanapok vannak emberek. Ilyeneket mi is csináltunk annak idején. Enyi erővel, ha kimegyek a strandra egy három éves gyerekkel és én viszem a vizipisztolyát, akkor rám is kihívhatják a TEK-et, de lehet elég lesz, ha csak a játszótérre megyek le vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!