Évente ezerszer kéne büntetnie egy BKV-ellenőrnek

2012. szeptember 21. 08:07

A Blikk információi szerint arra szólították fel a BKV-ellenőröket, hogy büntessenek többet. Munkaköri leírásukban az szerepel, hogy évente legalább ezer pótdíjazási eljárást kell kezdeményezniük.

2012. szeptember 21. 08:07

„Az utóbbi időben jelentősen visszaesett a kiadott pótdíjazási nyilatkozatok száma. Annak érdekében, hogy ez a folyamat megváltozzon, kérek mindenkit, hogy szakszerű munkavégzésével segítse a szakterület eredményességét” – írja Tóth Sándor, a Budapesti Közlekedési Központ egyik vezetője az ellenőröknek szóló felhívásban. A Blikk úgy tudja: az ellenőröknek munkaköri kötelességük, hogy évente legalább ezer alkalommal megbüntessék az utasokat, ebből pedig legalább 360-at be is kell fizessen a bliccelő.

A BKK sajtóosztálya a lapnak azt állította, hogy nem a pótdíjbevételeket akarják növelni, hanem azt szeretnék elérni, hogy minél több utas vegyen bérletet – a felhívás is erről szól. Augusztus végéig 250 ezer esetben büntettek az ellenőrök az idén.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 21. 10:12
Ez egy bulvárblöff. Büntetni csak a bliccelőt vagy ronfálót tudják, hogy lehet ennek mennyiségét előírni.
trespass
2012. szeptember 21. 09:39
Én arra lennék kiváncsi, hogy a jegyek/bérletek eladása, az utasok száma milyen összefüggésben van az elkapott bliccelők számával. Ennek semmi köze az árakhoz.
trespass
2012. szeptember 21. 09:25
Limitálni kell a jegy és bérlet eladást, így növelve a bliccelők számát! Automatákat leszerelni, a pénztárak napi kétszer egy órára tartsanak nyitva (reggel 4-5, du 2-3)!
tarackos
2012. szeptember 21. 08:58
Szóval ha 100 bliccelő van akkor is ezret kell feljelenteni. Eszem péróm megáll! Vajon a rendőröknek is ki van osztva mennyi zsét kell beszedni? Meg a többi hatóságnak? Közben az állam meg kimossa magát a kartellezésből. Hja kérem, így könnyű!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!