A nyugdíjak csökkentését is kéri az IMF

2012. szeptember 06. 08:24

Egyebek mellett a nyugdíjak, a családi pótlék és az utazási kedvezmények csökkentését, az szja emelését, ingatlanadót, privatizációt, bürokráciacsökkentést és a bankok támogatását szabta feltételül a hitelért cserébe az IMF a Magyar Nemzet információi szerint.

2012. szeptember 06. 08:24

Szerdán ismertette a kormánypárti frakcióval az IMF követeléseit a kabinet. A Magyar Nemzet információi szerint a valutaalap a nyugdíjak csökkentését, nyugdíjkorhatár-emelést, a családi pótlék csökkentését, a személyi jövedelemadó-emelését, privatizációt, az utazási kedvezmények csökkentését, bürokrácialeépítést, általános, értékalapú ingatlanadót, az önkormányzatok kiadásainak csökkentését, a bankadó eltörlését, illetve pénzjuttatást kér a bankszférának a hitelért cserébe.

A lap megjegyzi további akadálya lehet a megállapodásnak a jegybankra kivetett tranzakciós adó, ami miatt BruxInfo értesülései szerint kötelezettségszegési eljárás is indulhat Magyarország ellen, bár ezzel a kapcsolatban az Európai Bizottság szóvivője azt közölte, hogy egyelőre nincs Brüsszelnek állásfoglalása a kérdésről.

Összesen 386 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tyrker
2012. szeptember 06. 16:38
"A felsorolt lista olyan mérvű intézkedéscsomagot tartalmaz, ami nem tűnik valós elvárásnak, sokkal inkább alkalmas[...] az IMF elleni hangulatkeltésre. A Valutaalap a korábbi, 2008-2009-es tárgyalásain sem fogalmazott meg egy pakkban ennyi és ilyen kemény feltétel[t]."
én vagyok a.
2012. szeptember 06. 14:48
Ez a faszkalap FIDESZ kormány az igazi hazudozó! Minden szart rátol az IMF-re! Mit is mondtak a szakszervezetiek? Várjuk meg az IMF tárgyalást, aztán bezárjuk a mellékvonalakat azért, hogy az IMF kérte! Ostoba szarjankók! Hm!
ketroot
2012. szeptember 06. 14:45
http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/bloffol_a_kormany_hamis_a_brutalis_imf-kivansaglista.530319.html
röviden
2012. szeptember 06. 14:42
Ha nem vetted volna észre, alapjaiban egyetértünk. Az adófizetés kiemelésével csak az a baj, hogy a pillanatnyi állapotot tükrözi. Egyébként nagyapámnak örökös szívfájdalma volt, hogy sohase bírt virilista lenni, noha rengeteg adót fizetett, így aztán nem lett automatikus helye az Előljáróságban,(ahol feltehetőleg tenni tudott volna róla, hogy még több bevétele legyen, és még több adót fizethessen).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!