A Magyarság Háza 145 millió forint támogatást kap

2012. szeptember 29. 12:00

A Magyarság Háza kiállítás-, látogató- és oktatás-módszertani központ kialakítására 145 millió forint támogatást csoportosít át a költségvetésben a kormány – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

2012. szeptember 29. 12:00

Egyúttal felhívják az államháztartásért felelős minisztert, hogy a 2013. évi központi költségvetési törvény Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fejezetében biztosítsa a Magyarság Háza kialakítására, valamint egyéb járulékos felújítására szükséges további 723 millió forintot. 

Szeptember 20-án kávézó és ajándékbolt nyílt a budapesti Szentháromság téren álló Magyarság Házában; a magyarság értékeit, kiemelkedő teljesítményeit bemutató intézményben. 

A Magyarság Háza létrehozásáról 2010 októberében döntött az Országgyűlés; a cél egy olyan intézmény létrehozása volt, amely széleskörűen bemutatja a magyarság szellemi kincseit, értékteremtő képességét – idézte fel a kávézó megnyitóján Répás Zsuzsanna.  

Lélfai Koppány, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 2010 óta „szívvel-lélekkel” dolgoznak a Magyarság Háza kialakításán. Az első látványos beruházás a kávézó és ajándékbolt átadása, valamint a kapcsolódó kiszolgáló helyiségek megújulása volt, és a tervek szerint 2014 tavaszára megnyithat a Magyarság Háza látogatóközpontja és az intézmény állandó kiállítása is.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2012. szeptember 29. 12:44
Ez egy nagyon szerény támogatás. Egy ilyen feladat ennél többet érdemel és többet igényel.
kjkj945
2012. szeptember 29. 12:15
http://www.szulofold.hu/kateg-94-1-magyarsag_haza.html http://www.magyarsaghazakavezo.hu/
3M..
2012. szeptember 29. 12:05
A tótok megint röhögnek a markukba. A hülye magyar kormány önti a pénzt a szlovákokba, azok meg ahol tudják asszimilálják a magyart. Tarlós is kerített pénzt román ortodox templomra, de hogy a Regnum Marianumot újjáépíttetné, arra nincs esze. Alkothatott volna valami maradandót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!