A külhoni magyarokra támaszkodva készít nemzetstratégiát az MSZP

2012. szeptember 13. 15:55

Folytatja nemzetpolitikájának megújítását az MSZP: a szocialisták stratégiájuk elkészítésébe a határon túli szervezetek képviselőit is bevonják.

2012. szeptember 13. 15:55

Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján annak apropóján beszélt erről, hogy megkezdődik az Európai Ifjúsági Akadémia háromnapos balatonlellei tábora, ahová magyarországi és a szomszédos országokból érkező politikusokat, szakértőket hívtak meg.

Az MSZP és az Európai Kisebbségekért és Demokráciáért Alapítvány rendezvényén előadást tart Mesterházy Attilán kívül Borbély László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség alelnöke; Berényi József, a Magyar Koalíció Pártja elnöke; Bara Zoltán, a Most-Híd külpolitikai tanácsadója; Gajdos István, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke; Juhász Sándor, a horvátországi Magyar Egyesületek Szövetségének elnöke és Deák Ernő, az Ausztriai Magyar Szervezetek és Egyesületek Központi Szövetségének elnöke is. Fórumot szerveznek a határon túli magyar ifjúsági szervezetek képviselőinek. A szocialista párt elnöke azt mondta: a rendezvényen elhangzó javaslatokat felhasználják a programalkotás során.

Mesterházy Attila szerint a Fidesz az elmúlt két évben megosztotta a határon túli magyar szervezeteket, nehezítve ezzel az ott élők politikai képviseletét. Az MSZP ezért is tartja fontosnak, hogy nemzetpolitikai stratégiáját a határon túli magyar szervezetek véleményének figyelembevételével készítse el – közölte. Emlékeztetett arra is, hogy az MSZP korábban nemzetpolitikai kerekasztalt kezdeményezett, ahová a határon túli magyar pártok szakértőit hívták meg.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2012. szeptember 13. 20:59
Hogy nem sül le a pofájukról a bőr? Minden követ megmozgattak a határon túli magyarok ellen, hazudoztak róluk mindent, csak nehogy megkapják az állampolgárságot, nem kívánatos személyekké hazudták őket az anyaországiak szemében. Most meg az ő segítségükkel akarnak előbbre jutni a választásokon. Ez a jellemző a szocikra, ez a bunkóság, pofátlanság. Hát, ha valaki a határon túliak közül ezek után rájuk szavaz, az szembe is köpheti magát.
freehckr
2012. szeptember 13. 18:09
http://href.hu/x/ih92
kjkj945
2012. szeptember 13. 16:44
. . .
pic
2012. szeptember 13. 16:28
MEGHÍVTÁK A HUSZONHÁROMMILLIÓ ROMÁNT?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!