MSZP: Nem segített az egészségügyi béremelés

2012. augusztus 17. 10:09

A szocialisták szerint az egészségügyben „a nagy mellénnyel beharangozott béremelés” ellenére sem csökkent, sőt nőtt a dolgozók elvándorlási aránya.

2012. augusztus 17. 10:09

Az MSZP szerint kudarcot vallott az ágazati elvándorlás megakadályozását tekintve az egészségügyben „valódi fedezet nélkül és rendkívül igazságtalanul bevezetett” bérkiegészítés.

Az egészségügyben „a nagy mellénnyel beharangozott béremelés” ellenére sem csökkent, sőt nőtt a dolgozók, különösen a fiatal orvosok és szakápolók elvándorlási aránya – írta pénteki közleményében Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja.

Hivatalos adatokra hivatkozva azt közölte: idén június végéig közel 1000 orvos és ápoló kérte ki a kinti elhelyezkedéséhez szükséges hatósági engedélyt, ami több mint kétszázzal több a tavalyi számnál.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2012. augusztus 17. 11:15
Az emeléseket kb egy hete ha megkaphatták, tehát nyilván vannak az mszp-nek megbízható adatai a hatásáról ... ;-)
hátakkor
2012. augusztus 17. 11:00
talán széfeket meg díjautomatákat kéne felszerelni, hátha az segít..
kjkj945
2012. augusztus 17. 10:45
mszp nyalni kell! az segít?? Nem az talpát!!
nyugalmazott tanár
2012. augusztus 17. 10:37
Amíg nem sikerül kötelezni az egészségügyben állami pénzen szerzett oklevelek hazai hasznosítását, addig nincs az a pénz, ami konkurálni tudna a nyugati bérekkel. Ez a kapzsi, pénzsóvár réteg meg úgyis a pénzszagra ugrik, nagyon távol áll tőlük az orvosi etika.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!