MSZP: Adják meg a romáknak a munka lehetőségét!

2012. augusztus 15. 14:39

Munkát követel a romáknak Teleki László: az MSZP elnökségi tagja szerdai, debreceni sajtótájékoztatóján felszólította Orbán Viktort és kormányát, hogy adják meg a romáknak a munka lehetőségét.

2012. augusztus 15. 14:39

A szocialista politikus, miután hajdú-bihari roma szervezetek képviselőivel találkozott, kijelentette: a hajdú-bihari romák munkát és nem segélyt kérnek az Orbán-kormánytól. „Nem a segély, hanem a munka adja a család becsületét, ezért kérem, követelem, hogy a munka lehetőségét adja meg a romáknak a kormány” – mondta, hozzátéve: nem tartható tovább a mélyszegénység. Elfogadhatatlannak nevezte a 47 ezer forint közmunkabért, amiből közlése szerint nem lehet megélni, s szorgalmazta, hogy állítsák vissza az MSZP-kormány idején folyósított 62 ezer forintot.

Teleki László szerint a tankötelesség 18-ról 16 évre történő leszállításával „olyan bűnt követ el az Orbán-kormány, amit egyetlen elődje sem tett”. Ezzel az intézkedéssel a fiatalok 40-60 százaléka kerülhet ki az iskolapadból, s a roma értelmiség megjelenését akadályozza meg a kormány – fűzte hozzá. „Orbán Viktor és kormánya ellopta a cigánygyerekek jövőjét. Magyarországnak akkor lesz felelős kormánya, ha visszaadja ezt a jövőt és visszaállítja a 18 éves tankötelezettséget” – fogalmazott Teleki László.

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja a családtámogatási rendszer átalakítását és az egykulcsos személyi jövedelemadót bírálta, azzal szerinte „szűk réteget támogat Orbán Viktor kormánya, a hajdú-bihari családokat nem támogatja”. Kathiné Juhász Ildikó, az MSZP hajdú-bihari elnöke egy kelet-magyarországi felmérésre utalva hozzátette: a lakosság 62 százaléka a munkanélküliségtől, 42 százaléka az elszegényedéstől, 28 százaléka a gazdasági stagnálástól, a növekedés hiányától fél a leginkább a térségben.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2012. augusztus 15. 17:50
"az MSZP elnökségi tagja szerdai, debreceni sajtótájékoztatóján felszólította Orbán Viktort és kormányát, hogy adják meg a romáknak a munka lehetőségét" Azt, amit a szocik nyolc évig megadtak, de Orbán elvette..?
kjkj945
2012. augusztus 15. 17:09
Reddite quae sunt Caesaris, Caesari, et quae sunt Dei, Deo.
ballada
2012. augusztus 15. 16:00
Cigányokat ki korlátozza a munkában?????jahh hogy nem szeretnek dolgozni segélyből akarnak létezni,,Tanulni kellett volna beilleszkeni nagyon sokan hiányoznak pl vízvezeték szerelők ,mszp úgy gondolja hogy anafabéta cigányok megfelenek szakmunkásonak,cigányok saját magukat zárják ki a munkából ,mert nem tanulnak ,nem felelnek meg a követelményeknek ,,,,na elvtársak ezt kell mondani ,,,cigányokat senki nem korlátozza a munkában.
jégecet
2012. augusztus 15. 15:46
"Szükséges tudomásul venni, hogy a magyar közvélemény többsége előítéletes a romákkal szemben. Tehát meg kell találni azt az egyensúlyt, amivel meg lehet szólítani a roma választókat, de el lehet kerülni a rasszista MSZP-választók körében is a szavazatvesztést." A "lefejelős" Teleki László
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!