Fórumot szervez a Jobbik és az önkormányzat Devecserben

2012. augusztus 23. 18:59

Lakossági fórumon jelenti be a Jobbik és a devecseri önkormányzat, hogy milyen elképzelési vannak a „cigány-magyar konfliktus” rendezésére – közölte Ferenczi Gábor, a Jobbik Veszprém megyei elnöke csütörtökön Veszprémben.

2012. augusztus 23. 18:59

Ferenczi Gábor emlékeztetett: az augusztus 5-ei rendezvényük miatt – amelyen a Jobbik, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület és más szervezetek felvonultak Devecser cigányok lakta utcáin – a Magyar Cigányok Független Érdekvédelmi Szövetsége ellendemonstrációt hirdetett, de tudomása szerint erre mégsem került sor.

Ferenczi Gábor lakossági fórumra hívta a devecseri önkormányzatot, a térség országgyűlési képviselőjét és a Macifész elnökét, hogy „közösen egyeztessünk, hogyan lehetne Devecserben rendet és biztonságot teremteni.

A meghívásra Toldi Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester és Kozák János, a Macifész elnöke igent mondott, Toldi Tamás azonban később arra kérte a Jobbikot, hogy a párt helyett az önkormányzat szervezzen fórumot. A konszenzus szerint a két-három héten belül sorra kerülő fórumon a Jobbik és a cigányság képviselői „egyenrangú vitapartnerként” vesznek részt – jelentette ki a jobbikos képviselő.

Ferenczi Gábor beszámolt arról is, hogy megbeszélést folytattak a Veszprém megyei rendőr-főkapitánnyal, Töreki Sándorral; tájékozódtak a megye közbiztonsági helyzetéről, és tájékoztatták a főkapitányt a hozzájuk érkezett panaszokról.

A sajtótájékoztatón Orbán Imre, a Jobbik megyei alelnöke kijelentette: az augusztus 5-ei demonstráció óta átszakadt a gát és az emberek nyíltan el merik mondani, hogy „bűncselekmények elszenvedői lettek a cigányság által”, erre három, a sértettek által a Jobbiknak elmondott pápai esetet is felhozott.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kreszkrisz
2012. augusztus 24. 11:16
Miért nem Teheránban? Mábalhé, jól bele fog bukni a Jobbik, hogy a magyarokat egymásnak uszítja...
Forsz
2012. augusztus 24. 00:40
Hát, ez a meddő személyeskedő gyalázkodás eddig gyönyörű volt. Én pedig azt hittem, hogy a mandineren elindult egy szelekció. Sajnos, nincs így! Mégis: a cigány problémáról van véleményetek?
lógyilkosbugyitolvaj
2012. augusztus 23. 20:15
Te paraszt vagy a neved alapján. Komoly tiszteletre méltó foglalkozás. Da a paraszt nem hülye, mint te!
Parasztvakítás
2012. augusztus 23. 19:21
Fórumot szervez a Jobbik és az önkormányzat Devecserben Csak a köveket zárják el,vagy a jobbikosok bukósisakba menjenek!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!