Botka: A kormány veszélyeztette a lézerprojektet

2012. augusztus 09. 21:23

Szeged szocialista polgármestere szerint a városba tervezett lézer-kutatóközpont előkészítését az elmúlt két évben egyetlen dolog veszélyeztette: maga a kormány.

2012. augusztus 09. 21:23

Botka László ezt annak kapcsán mondta az MTI-nek, hogy a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság (NFK) megállapította: az elmúlt két évben Szegeden nem tettek meg mindent a projektért, és annak teljes felülvizsgálatát rendelte el. Szeged szocialista polgármestere szürreálisnak és érthetetlennek tartja az NFK megállapításait. A politikus az MTI-nek elmondta, hogy álláspontja szerint a tudományos nagyberuházás előkészítését az elmúlt két évben egyetlen egy dolog veszélyeztette: maga a kormány, amely az ELI-projekt kapcsán egyetlen maga által szabott határidőt sem tartott be.

A polgármester kifejtette, a projekt előkészítéséért egy állami cég – az ELI-HU Nonprofit Kft. – felelős, amelynek vezetőjét a kormány nevezte ki. A cég nem Szegeden, hanem Budapesten, az egyik minisztériumban működik, a szegedi önkormányzatnak és a Szegedi Tudományegyetemnek pedig csupán jelképes tulajdonrésze van benne. Botka fölszólította a kormányt, hogy folytassa az ELI-projekt előkészítését, mivel annak megakasztásával nemcsak Szegednek, hanem az egész országnak is kárt okozna, hiszen a lézerközpont lenne az unió első és egyetlen Magyarországon megvalósuló tudományos nagyberuházása.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bikaboy
2012. augusztus 10. 01:56
Vádaskodás helyett konkrét adatok kellenének, mikor, miben és hol akadályozott a kormány! Nem lenne jobb inkább összefogni politika nélkül, Botka elvtárs!?
ballada
2012. augusztus 10. 01:11
Közpénzek csipegetése jellemző a szocikra ,körmükre néznek.
L066H
2012. augusztus 09. 22:38
Csak botka ne legyen kormánypárti képviselő soha az életben. :)
ciseaux
2012. augusztus 09. 22:17
Ni-ni, egy hír ami nem az, de a Botkáról szól. No nem a letartóztatásáról, ahhoz Liliputban nem Abszurdisztánban kéne újságot olvasni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!