Nem tárgyalt kényes ügyekről Áder és Netanjahu

2012. július 17. 13:23

Az izraeli miniszterelnök és a magyar államfő keddi megbeszélésén „egy fél mondat erejéig sem” kerültek szóba kényes ügyek, az Európában erősödő antiszemitizmusról viszont beszéltek. Áder arra biztatta Netanjahut, személyesen győződjön meg arról, hogy a zsidó kultúra a reneszánszát éli Magyarországon.

2012. július 17. 13:23

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel tárgyalt Áder János kedd délelőtt Jeruzsálemben. Az államfő a megbeszélés után elmondta, mindketten rendezettnek ítélték a kétoldalú kapcsolatokat. Áder kitért arra, hogy a kereskedelmi forgalom tavaly rekordott döntött, elérte a hatszázmillió dollárt, és az izraeli tőke az ingatlanberuházások mellett a kutatásfejlesztésben és a high-tech iparágakban is egyre inkább jelen van Magyarországon. Áder beszámolt arról is, hogy Netanjahu szerint súlyos veszélyt jelentenek az atomfegyver kifejlesztésére irányuló iráni törekvések, és úgy foglalt állást, hogy ezt meg kell akadályozni. Ehhez kért segítséget az izraeli kormányfő hétfőn Hillary Clinton amerikai külügyminisztertől is.

Kérdésre válaszolva Áder elmondta, hogy az izraeli kormányfővel folytatott megbeszélésükön kényes ügyek – köztük az, hogy Elie Wiesel Nobel-békedíjas amerikai író visszaadta magyar állami kitüntetését, illetve Nyirő József újratemetésének kérdése – „egy fél mondat erejéig sem” kerültek szóba. Hozzátette: téma volt viszont, hogy Európában több helyen felerősödött az antiszemitizmus, ez ellen pedig közösen kell fellépni. Az MTI-nek arra kérdésére, hogy a magyar zsidóság helyzete szóba került-e, Áder azt válaszolta: arra biztatta Benjámin Netanjahut, személyesen győződjön meg arról, hogy a zsidó kultúra a reneszánszát éli Magyarországon.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2012. július 17. 15:02
Persze hogy nem tárgyaltak. Utasításokat kapott.
liberálzöld.
2012. július 17. 14:27
".. a kereskedelmi forgalom tavaly rekordott döntött, elérte a hatszázmillió dollárt, és az izraeli tőke az ingatlanberuházások mellett a kutatásfejlesztésben és a high-tech iparágakban is egyre inkább jelen van Magyarországon. " Így aztán "az izraeli kormányfővel folytatott megbeszélésükön kényes ügyek – ... „egy fél mondat erejéig sem” kerültek szóba. "
Himalája
2012. július 17. 14:12
"Nem tárgyalt kényes ügyekről Áder és Netanjahu" Természetesen. Kapcsolatok ápolgatásáról van szó a adófizetők pénzén. Mert hát elmenni egy baráti ország puszijáért sincs ingyen.
kjkj945
2012. július 17. 13:55
http://zsidonyarifesztival.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!