Megszólalt a Mansfeld Péterre halált kérő ügyész

2012. július 23. 15:59

Mátsik György a Hír TV-nek azzal védekezett, hogy nem ő hozta az ítéletet, csak parancsot teljesített.

2012. július 23. 15:59

A Hír TV megtalálta a Mansfeld Péterre első fokon halálbüntetést kérő ügyészt. Mátsik György a televízió azon kérdésére, hogy most is megtenné-e és nem bánja-e akkori döntését, úgy válaszolt: „Nem én hoztam az ítéletet, parancsot teljesítettem.

Mátsik György 1957-ben, a megtorlások idején lett ügyész, 1968-ban hagyta el a vádhatóság szervezetét. A Mansfeld-perben elmondott vádbeszédét egyetemi kutatók kíméletlennek minősítették. Mátsik arról igyekezett meggyőzni a népbíróságot, hogy a politikai, államellenes bűncselekményeknél nem számít, hogy az elkövető felnőtt-e vagy tizenéves.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2012. július 24. 11:10
Elszomorító hogy ennyi nagypofájú, okoskodó, mindent relativizáló komcsi élhet köztünk zavartalanul 22 évvel a rendszerváltás után. Ezt egyaránt értem a Biszku, Mátsik félékre, és az itt kommentelő, mindent elmaszatoló, jól láthatóan meggyőződéses kommancsokra. Noha tény, de amíg egyetlen is él közülük, elfogadni, megbékélni vele nem lehet. Ha 56-ban nem sikerült, legalább 1990-ben be kellett volna fejezzük a forradalmat és mindörökre megszabadulni ezektől a tetvektől. Ilyenkor derül ki ennyi évvel a rendszerváltás után is nap mint nap szükség van tudatos, kőkemény, következetes antikommunizmusra.
states
2012. július 24. 08:46
Na ennyi a különbség a náci és a vörös internáci között. Azaz semmi. Csak hát miközben a nácik már régen a föld alatt porladnak, a vörös internácik a parlamentben, a szerkesztőségekben üldögélnek, ott vannak mindenhol, ahol kettős mércével lehet méricskélni, vagy élvezik a kiemelt nyugdíjukat.
Krupp Skya
2012. július 24. 07:59
A DK-s rohambrigád volt már kint 5 ágú vörös csillaggal teleragasztani az Vérügyész lakását?
oroszlán
2012. július 24. 07:03
Bár elitélem és barbárságnak tartom az e perben meghozott ítéleteket de I. fokon nem ítélték halálra Mansfeldet hanem II. fokon de tudni kell azért a büncselekményért amit ezek az utcagyerekek elkövetek egy demokráciában is kaphattak volna 5-10 évet. Ahogy bün volt annak idején a halálos ítélet meghozatala olyan bün most ezekböl ma hőst csinálni és megideologizálni a cselekedeteiket, csak annyi közük van 56-hoz, hogy az 56. utáni megtorlások idején ítélték el őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!