Mazsihisz: Az MSZP határolódjon el Korózs Lajostól!

2012. július 05. 15:42

Először a rokkantakat felülvizsgáló orvosok, majd a Mazsihisz szólította fel elhatárolódásra az MSZP-t Korózs Lajos szerdai sajtótájékoztatója után. A szocialisták elnökségi tagja a náci orvosok módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.

2012. július 05. 15:42

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleményében azt írta: felelős politikus nem nácizhat le büntetlenül a munkájukat a törvényes előírások és a szakma szabályai alapján végző orvosokat. A hivatal azt közölte, hogy a több hónapja tartó hangulatkeltés eredményeként a felülvizsgálatot végző orvosok naponta kapnak életveszélyes fenyegetéseket. „A szakértők nem félnek, de egyre nagyobb a veszélye, hogy a Korózs-féle nyilatkozatoknak tragikus következményei lesznek” – figyelmeztettek. Az NRSZH szerint szomorú az is, hogy az a Korózs Lajos nácizza le a szakértőket, akinek az államtitkársága alatt a most támadott felülvizsgálati rendszert 2008-ban bevezették.

A Mazsihisz vezetői csütörtökön levelükben arra kérték Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy a párt elnöksége egyértelműen határolódjon el Korózs Lajos MSZP-elnökségi tag kijelentésétől. A Feldmájer Péter elnök és Zoltai Gusztáv ügyvezető igazgató által jegyzett levélben a Mazsihisz vezetői felhívják a figyelmet arra, hogy ez a nyilatkozat „összeköti az iparszerű emberirtás gyakorlatát, egy, a nyugdíjak ügyében hozott kormányzati intézkedéssel”, s ezért ez a megnyilvánulás „elfogadhatatlan, és rendkívüli mértékben ízléstelen". Rámutattak, nem lehet visszaélni meggyilkolt százezrek emlékével, Korózs Lajos nyilatkozata viszont véleményük szerint a tömeggyilkosságokat relativizálja azzal, hogy mondanivalója fontosságát olyan kijelentéssel próbálta hangsúlyozni, ami „a szélsőjobboldal szóhasználatát idézi fel”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2012. július 06. 08:33
ehhehe, holló a hollónak!
orion
2012. július 05. 21:13
Hogy a Kórozs túllihegte magát, az rendben van, nagyot akart mondani, ütni egyet a kormányon, stb; de mi a büdös qúúvannya volt ebben az antiszemita? Az, hogy kiejti a száján Mengele nevét? Álljunk már meg egy pillanatra, heló!
nyugalmazott tanár
2012. július 05. 18:13
A MAZSIHISZ is el akar határolódni a hungarofób Amerikai Népszavától, meg a hazát ócsárló tagjaitól, csak nem találja a "határt".
hakos
2012. július 05. 17:42
Kedves Mazsihisz, pedig Tóta W. megmondta, hogy mengelézni muszáj....:))))Nem féltek, hogy következő cikkében kaptok tőle egy nagyot? Bigott csuhások, pardon, kaftánosok...:))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!