Indulnak az IMF-tárgyalások

2012. július 17. 07:55

Megkezdődnek az egyeztetések az EU és az IMF tárgyalóküldöttsége és a magyar kormány között. Az IMF részéről Thanos Arvanitis misszióvezető a delegáció vezetője, magyar részről Varga Mihály hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter a főtárgyaló.

2012. július 17. 07:55

Thanos Arvanitis idén április 30-án váltotta Christoph Rosenberget a magyar misszióvezetői poszton. A szakember a Nemzetközi Valutaalap európai ügyekkel foglalkozó részlegének tanácsadója, 2010-től az ukrajnai missziót vezette idén, év elejéig. A magyarországi tárgyalásokon részt vesz Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője is. 

Varga Mihály egy korábbi nyilatkozata szerint Magyarország egy körülbelül 15 milliárd eurós elővigyázatossági hitelkeretről szeretne megállapodni a nemzetközi szervezetekkel.

Az elmúlt hét csütörtökön az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice Washingtonban sajtóértekezleten bejelentette: a Nemzetközi Valutaalap készenléti hitelmegállapodásról fog tárgyalni a magyar kormánnyal. Hozzátette ugyanakkor: az IMF tudomásul veszi, hogy a magyar kormány a készenléti hitelmegállapodást elővigyázatossági hitel gyanánt fogja kezelni.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kim Viktor Szen kartárs
2012. július 17. 13:41
A jaffás barmok! Idáig jutottak ezek a hülyék!
Vmint...
2012. július 17. 12:56
A korrekt tájékoztatásról meg ennyit: http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/17/hirzarlattal_kezdodik_az_imf-targyalas/
trespass
2012. július 17. 12:26
Varga 15 millird körüli hitelrül beszél, a BBC most mondta be, hogy 18-at kértek. Esetleg arra számít, hogy az IMF lealkudja?
Viktus
2012. július 17. 11:48
A Matolcsy György által bevezetett lépések egy része évtizedek óta kipróbált és kudarcot vallott eszköz - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Pogátsa Zoltán közgazdász. A Nyugat-magyarországi Egyetem docense szerint mindegy, hogy Magyarország felhasználni szánt vagy csak készenléti hitel-megállapodást köt a Nemzetközi Valutaalappal, az a súlyos kérdés, hogy mit kell teljesíteni cserébe. http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/07/17/matolcsy_lepeseinek_tobbsege_mar_korabban_is_megbukott/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!