IMF-tárgyalások: mindkét fél a megegyezésre törekszik

2012. július 18. 21:23

Láthatóan mindkét fél a megegyezésre törekszik – mondta Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára szerda este az MTI-nek, miután délután az IMF/EU-delegációval tárgyalt a Nemzetgazdasági Minisztériumban.

2012. július 18. 21:23
Az államtitkár közölte: az IMF/EU-delegáció igen jól felkészült a magyar gazdaság és gazdaságpolitika kérdéseiről, de érezhető az is, hogy mindkét fél megállapodásra törekszik.
 
„A szerdai első találkozás alkalmából csak általános kérdések kerültek terítékre, a részletekről a későbbi tárgyalások alkalmából cserélünk információt” – fogalmazott Pleschinger Gyula.
 
Az IMF/EU és a magyar kormány közötti hitelmegállapodásról szóló tárgyalások kedden kezdődtek, amelyen Thanos Arvanitis, az IMF misszióvezetője és Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője mellett részt vesz Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának főosztályvezetője is. 
 

Az IMF és az EU közös küldöttsége július 17. és 25. között tartózkodik Budapesten. 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2012. július 19. 09:43
mindkét fél a megegyezésre törekszik: az EU is meg az IMF is.
trendo
2012. július 19. 07:37
Rendkívül meg lennék lepve, ha az utolsó pillanatban a tárgyalások lezárása előtt nem merülne fel (természetesen az IMF felvetéséből adódó) súlyos akadály, ami miatt a Parlament őszi-téli ülésszakának is megtárgyalandói támadnak... vagyis objektív okokból a megegyezés egy kis késedelmet szenved. :)
Trükkök Százai...
2012. július 18. 23:00
IMF misszió... :)
HSL
2012. július 18. 22:54
ühüm... az egyik félben nem lennék biztos... az szeret a zimperialisták eszén túljárni, bármit is jelentsen az
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!