Egy órát tárgyalt Varga az IMF-delegációval

2012. július 17. 12:46

Nagyjából egy órás tárgyalást folytatott Varga Mihály az IMF küldöttségével kedden délelőtt. A tárgyalásról egyelőre senki sem közölt részleteket. A NOL úgy tudja, hogy Orbán Viktor akkor találkozik a tárgyalódelegációval, ha a hitelmegállapodás „már célegyenesbe érkezett”.

2012. július 17. 12:46

Reggel kilenckor kezdődött és nagyjából egy órán át tartott a Varga Mihály tárca nélküli miniszter, valamint a Thanos Arvanitis misszióvezető, Iryna Ivaschenko a valutaalap magyarországi képviseletének vezetője és Barbara Kauffmann, az Európai Bizottság delegációjának vezetője alkotta IMF-küldöttség közötti megbeszélés. A tárgyaláson ott volt Pleschinger Gyula a gazdasági minisztérium államtitkára is – írja a NOL.

A konzultációról távozó IMF-delegáció vezetője csak a tárgyalás tényét erősítette meg, de nem válaszolt a Hír TV azon kérdésére, hogy milyen feltételekkel ültek asztalhoz. Iryna Ivaschenkót még a megbeszélés előtt kérdezték, de ő sem mondott semmit. A NOL-nak nyilatkozó kormányzati forrás is arról beszélt, hogy nem kaptak előzetes tájékoztatást az IMF várható feltételeiről.

A NOL egyébként úgy tudja, hogy Orbán Viktor akkor találkozik a tárgyalódelegációval, ha a hitelmegállapodás „már célegyenesbe érkezett”, ám a dokumentumon a miniszterelnök aláírása nem, csak Varga Mihályé szerepel majd. A portál szerint az IMF-delegáció Simor András jegybankelnökkel is találkozik majd.

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. július 17. 15:10
"ám a dokumentumon a miniszterelnök aláírása nem, csak Varga Mihályé szerepel majd." Végre egy hivatalos dokumentum, amelyről a hülyék neve lemarad.
Viktus
2012. július 17. 13:50
Mondjuk az tényleg epic fail, hogy a NOL-nak kormányzati forrása :D a sok képviselőből v.melyik még csacsoghat, de a kormányzatban már teljesen kontra szelektált emberek vannak csak.
kjkj945
2012. július 17. 13:29
A mindent tudnol!
Vhailor
2012. július 17. 13:24
"a dokumentumon a miniszterelnök aláírása nem, csak Varga Mihályé szerepel majd." Ennyire kicsinyes... nagypofájú paprikajancsi, aki a zsoldosaival viteti el a balhét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!