Bloomberg: A posztkommunista balkáni országok vezetői Orbánt követik

2012. július 30. 11:29

A Bloomberg összehasonlító elemzésében arról írt, hogy a posztkommunista balkáni országok vezetői Orbán Viktor magyar miniszterelnököt követik, aki két éve küzd az EU-val, miközben hatalma konszolidálásán dolgozik.

2012. július 30. 11:29

A posztkommunista balkáni országok vezetői Orbán Viktor magyar miniszterelnököt követik, aki két éve küzd az EU-val, miközben hatalma konszolidálásán dolgozik – írta a Bloomberg. „A magyar és a délkelet-európai országok vezetőinek retorikája és politikája ugyanabból az érzésből fakad” – mondta el a Danske Bank Group vezető elemzője.

 
Lars Christensen szerint számos balkáni ország ugyanabban a pillanatban mozdult el rossz irányba, mint Magyarország. „A magyar és a román kormány lépései azt sugallják, hogy ez egy olyan generáció, amelynek vérében még nincs meg a demokratikus ösztön” – idézi a Médianéző Tomas Valaseket, a londoni Centre for European Reform munkatársát.

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2012. július 30. 15:52
„A magyar és a román kormány lépései azt sugallják, hogy ez egy olyan generáció, amelynek vérében még nincs meg a demokratikus ösztön” A demokrácia nem ösztön, hanem akarat. A többség akarata. Nyugaton többségben van a gyarmatosítást követelő akarat. Ezért ők úgy érzik, hogy Kelet-Európában - ahol elitélik a gyarmatosítást - nincs demokrácia.
Netuddgi
2012. július 30. 15:00
Viszont a másik manus jól látja. Csak éppen, nem véletlenül, nem mondja el mitől fordultak eccere a kelet európai országok ugyanabba az irényba. Lehet hogy a kizsákmoányolás felismerésének van hozz köze?
Netuddgi
2012. július 30. 14:55
Mondja Tomas Valasek, aki jó eséllyel cseh Soros-ösztöndíjasként került ki a Bloomberghez legkorábban 1989-ben. Amikor a janicsár mesél a devsirme (VÉR AZAZ GYEREKADÓ) jótékony hatásairól a személyiség fejlődésére! Hányok ezektől az új európaiakatól.
civis72
2012. július 30. 14:38
piszok büszke lehet a fejlett nyugat magára,tetves gyarmattartók ugatnak a demokráciáról...erre a pofátlanságra még jelzőt sem találok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!