Tarlós a dugódíjról: Hangulatkeltés van

2012. június 19. 08:35

A főpolgármester a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy még dolgoznak a szakemberek a dugódíj, illetve a hídpénz bevezetésének részletein. Nem dőlt még el, mekkora legyen a gyűrű átmérője és az sem, hogy mennyit kellene fizetni. A politikus hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy bárki sarcot vetne ki.

2012. június 19. 08:35

Tarlós István a tv2 Mokka című műsorában kedd reggel azt mondta: „hangulatkeltés van, döntés nincs, keressük a lehetőségeket”. A főpolgármester szavai szerint abban az esetben, ha lesz dugódíj és hídpénz, akkor egy egészen kis körzetet határoznak meg, vagyis a Hungária gyűrűnél szűkebbet. Jelezte, így alaptalan lesz a külső kerületek azon félelme, hogy náluk összpontosul a belső városrészek tehermentesítéséből adódó parkolási igény.

A főpolgármester ismertetése alapján az úgynevezett hídvám úgy működne, ahogy évtizedekkel ezelőtt New Yorkban kitalálták, s ma is működik a 20 milliós városban. A díj mértékéről szólva hangsúlyozta: egyszer azt mondta, hogy a magasabb változatban 400 és 500 forint között kellene fizetni, amit "a sajtó azóta következetesen 500-nak interpretál", de egyelőre nincs erről semmilyen döntés. Hozzátette, ésszerűbb lenne a dugódíjat akkor bevezetni, ha kiépül minden P+R parkoló, amiből 20 év alatt összesen egy fizetős épült.

Nem arról van szó, hogy bárki sarcot vetne ki; ha nem üres kasszával lenne itt a város és az állam nem akarna kivonulni a finanszírozásból, akkor nem lenne probléma, de a BKV működési költsége évente 130-140 milliárd forint” – fogalmazott a politikus.

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
G. Pantyelejevics
2012. június 19. 17:58
Na ja! Egyszeri polgár csak ne hangulatoskodjon itten kérem! Az csak szépen tejeljen! Ahogy annak a NERje!
dönci4
2012. június 19. 16:59
A politikus hangsúlyozta: nem arról van szó, hogy bárki sarcot vetne ki. Eszünkbe se jutott, hogy ez sarc lenne, sőt kimondottan jutalomként fogjuk fel!
kjkj945
2012. június 19. 16:14
bigyomail 2012. június 19. 16:05 A kukoricát afrikának lehetett volna adni, nem adták. A kávét is ha levitték volna az árat el lehetett volna adni. Zóla: Hölgyek öröme. Azért adta tizede áron, vagy még olcsobban hogy eltünjön a raktárából. Raktárak irányitási müködési rendszereit szerveztem 1 ft egy évig való felesleges tárolása több 10 forintba kerül. Tehát ha 10 fillérért eladom, vagy ha elajándékozom jobban járok.
gabuci
2012. június 19. 16:12
dolgoznak a szakemberek Ne röhögtess, már azt is elfelejtetted, hogy mit hazudtál 1 hete, h a dugódíjat az eu akarja a metroért. most már jó nekik a hídpénz is v hogy van ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!