Strasbourghoz fordulnak a rokkantnyugdíjasok

2012. június 28. 13:10

Tulajdonhoz való joguk és jó hírnevük megsértése miatt fordul tizenhét magánszemély a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz – közölte a MEOSZ. A megváltozott munkaképességűek ellátásairól szóló törvény szerintük nincs összhangban az Európai Emberi Jogi Egyezménnyel.

2012. június 28. 13:10

Még decemberben szavazták meg azt a törvénymódosítást, melynek eredményeként a rokkantnyugdíjat a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás váltotta fel. A panaszosok kártérítést kérnek, mert szerintük ezzel a szabályozással az állam megsértette a tulajdonhoz való alkotmányos jogukat, ugyanis a rokkantsági nyugdíjjal szemben a rokkantsági ellátás elvonható, csökkenthető.

Emellett nem vagyoni kártérítés megállapítását is kérik a bíróságtól, mert véleményük szerint az állam megsértette jó hírnevüket azzal, hogy csalónak nevezte őket.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!