Semmis a sukorói telekcsere-szerződés

2012. június 13. 12:07

Jogerősen semmisnek mondta ki a sukorói kaszinóvároshoz kötődő telekcsere-szerződést szerdán a Fővárosi Ítélőtábla.

2012. június 13. 12:07

Jogerősen semmisnek mondta ki szerdán a Fővárosi Ítélőtábla a tervezett sukorói King's City turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződést, helybenhagyva ezzel a Fejér Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét. A táblabíróság döntésével elutasította az alperes eljárási kifogásait. Kimondta: a semmisség oka egyebek mellett a jogszabály megkerülése, vagyis az, hogy a felek célja a nyilvános versenyeztetés elkerülése volt. 

A csereszerződést 2008 nyarán kötötte meg az alperes - a turisztikai beruházásban érdekelt befektetőcsoportot képviselő Joav Blum izraeli-magyar üzletember – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. A megállapodás értelmében a tulajdonában levő két albertirsai külterületi, valamint egy pilisi külterületi ingatlant cserélték volna el a magyar állam tulajdonában álló húsz sukorói külterületi ingatlanért.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. június 13. 17:54
És mi van az Álomszigettel?
Kronikas
2012. június 13. 15:58
"a felek célja a nyilvános versenyeztetést elkerülése volt." ma már ezt az új közbeszerzési törvény biztosítja az új kormányzatnak
Kronikas
2012. június 13. 15:48
Nem látom az MTI hírben, hogy ezt a semmisség megállapítása iránti pert a Bajnai kormányzat indította...
Rettenetes
2012. június 13. 14:35
Nincs onnét túl messze Alcsút.... Még az is lehet, hogy a polgármester úré lesz a terület (elsőre csak húsz évre, oszt majd meglátjuk...), teljesen véletlenül, mint az arra legérdemesebbé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!