„Kisebbségi minimumról” egyeztet az MKP és a Most-Híd

2012. június 11. 15:41

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala kezdeményezésére kialakítandó „kisebbségi minimumról” egyeztet a Magyar Koalíció Pártja (MKP) és a Most-Híd szlovák-magyar párt jövő hétfőn Dunaszerdahelyen.

2012. június 11. 15:41

A „kisebbségi minimum” egy olyan – készülőben lévő – alapelvrendszer, amely a szlovákiai magyarság legfontosabb törekvéseit összegzi az ahhoz csatlakozó politikai és társadalmi szervezetek számára. Mindkét párt jelezte, hogy részt vesz a találkozón a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának a meghívására.

Az MKP elfogadta a meghívást, és elnöki szinten vesz részt a találkozón. Az egyeztetésre - amelynek fő témája nemzeti alapértékeink közös megfogalmazása lesz – Berényi József elnököt a párt vezetésének több tagja is elkíséri”  – tájékoztatott Fiala Ilona, az MKP sajtótitkára.

Az úgynevezett kisebbségi minimumról szóló egyeztetéssorozatot májusban kezdte el a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala. Az alapelvrendszer célja, hogy párthovatartozástól és nézetkülönbségektől függetlenül megpróbálja egyesíteni a szlovákiai magyarságot. Tokár Géza szerint az alapelvrendszer azokat az értékeket és célkitűzéseket foglalja magába, amelyek mögé a szlovákiai magyarság bármelyik szervezete odaállhat.

Az MKP és a Most-Híd részvételével zajló tárgyalásra alig több mint két héttel a két párt között megtartott - ám konkrét megegyezéseket nem hozó – találkozót követően kerül sor. Az alapelvrendszerről már a közeljövőben újabb – további szervezetek bevonásával tartandó – egyeztetések is várhatóak.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cili
2012. június 11. 16:34
A Fico,nem hülye,kicsit barátkozik a Magyarokkal...
tarackos
2012. június 11. 16:28
Hajrá srácok! Remélem példát mutattok az anyaországi magyaroknak...
cili
2012. június 11. 16:15
Nem tudom értelmezni,mi az, hogy kisebbségi minimum... Valaki tudja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!