Gloviczki: Heteken belül módosulhat a köznevelési törvény

2012. június 13. 15:12

Heteken belül módosulhat köznevelési törvény, azt még az Országgyűlés jelenlegi ülésszaka alatt benyújtják - mondta Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár szerdán.

2012. június 13. 15:12

A helyettes államtitkár sajtótájékoztatón jelezte, a módosítások semmilyen korábban vitatott pedagógiai iskolaműködtetési kérdést nem érintenek. Hozzátette: olyan módosításokról van szó, amelyek a költségvetési tervezéshez, az önkormányzati és közigazgatási rendszer átalakításához kapcsolódnak és nem oktatásszakmai kérdésekhez. Példaként említette, hogy a járások megjelenése, az önkormányzatok központi költségvetési finanszírozásának megváltozása olyan változásokat hoz, amelyeknek hatása van a közoktatásra, köznevelésre.

Gloviczki Zoltán szerint a pénteken záruló tanév izgalmas, küzdelmes és példátlanul sikeres volt. Az eredményeket sorolva az oktatási törvények elfogadása mellett az új Nemzeti alaptantervet említette. Mint elmondta: dolgoznak a törvényekhez kapcsolódó végrehajtási rendeleteken és kerettanterveken. Megalapozott, komoly készülődés indul 2013 szeptemberére, amikor az új kerettantervek alapján és a megújult tankönyvekből kezdődhet majd az oktatás.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!