FAZ: A Fidesz nem volt elég okos

2012. június 26. 08:32

A Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent kommentárjában Georg Paul Hefty kifejtette, hogy ha a Fidesz elég okos lett volna, akkor elkerülhette volna Kövér László izraeli meghívásának visszavonását.

2012. június 26. 08:32

Georg Paul Hefty a Frankfurter Allgemeine Zeitungban megjelent, „Nem elég okos” című kommentárjában kifejtette: Kövér László „mellényúlt”, amikor védnökösködött Nyirő József földi maradványainak hazaszállításáért. A szerző kiemelte, hogy az irodalmi munkásság Nyirő életének csak egyik fele volt, mert a másik felében politikus is volt a második világháború alatt. Hefty szerint az utóbbi „visszataszító”.

Kifejtette, hogy akkoriban a nyilasok éppen annyira kevésbé képviselték a magyar nemzeti érdekeket, mint most a Jobbik. Ha az egyik ilyen nácinak csak az irodalmi munkásságát akarják figyelembe venni, az olyan magyar és magyar származású zsidók jogos tiltakozását idézi elő, mint Elie Wiesel – fejti ki a német lap szerzője. A magyar házelnök izraeli meghívásának visszamondása elkerülhető lett volna, ha a Fidesz elég okos, és tanul mások hibájából – idézi a lap írását a Médianéző.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. június 26. 18:42
De a faz még mindig ó kos!!!!
realista
2012. június 26. 18:31
Ja, és ha Kövér elég okos lett volna, akkor ő mondta volna vissza a meghívást.
Autofocus
2012. június 26. 12:35
Abba kellene már hagyni ezt a demonstratív kollektív bűnösségtudatot. Én például leszarom, semmi közöm a zsidrákok elleni történelmi sérelmekhez, és pont annyi érzékenységre vagyok tekintettel esetükben mint a Föld bármely más népénél. Írek, ukránok, örmények, kurdok szevasztok.
bmucsai
2012. június 26. 11:16
Továbbra is állítom, hogy 2012-ben megítélni 1943-44 körüli helyzetet, pláne bírálni valakinek politikai tetteit erkölcstelen pitiánerség. Állítom, hogy az itt trollkodók se írnának ilyeneket 1943-ban egy szórólapra se. Amúgy be kéne fejezni a nácizást, mert nagyon unalmas már! A tyúkketrec problémára emlékeztet a válság közepén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!