Érdekvédelmi szervezet lett a Bliccelőket Támogató Csoport

2012. június 07. 10:20

A szervezet eredetileg azt tervezte, hogy egy havi bérlet árával megegyező tagdíjért cserébe havi két alkalommal vállalja a BKV-bírságok megtérítését. A piramisjátékról szóló vádak miatt viszont lemondtak a tagdíjról, és egy érdekvédelmi szervezetté alakultak.

2012. június 07. 10:20

A Bliccelőket Támogató Csoport eredetileg azt tervezte, hogy aki befizeti az egy havi BKV-bérlet árával megegyező tagdíjat, annak legfeljebb havi két alkalommal kifizetik a bliccelésért kapott bírságot. A csoport szervezője a Kossuth Rádióban elmondta, ez a lehetőség még nem él, egyelőre csak a BKV tarthatatlan helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet. Hangsúlyozta: céljuk nem a bliccelés támogatása, hanem a figyelemfelkeltés.

A Budapesti Közlekedési Központ az akcióval kapcsolatban jelezte: vizsgálatot indítottak az ügyben, mert elképzelhetőnek tartják, hogy piramisjátékról van szó, ezért kérik az utasokat, hogy ne csatlakozzanak a felhíváshoz.

A szervezet közben honlapján jelezte: mivel nem szeretnék bizonygatni, hogy nem piramis játékról van szó, ezért érdekvédelmi szervezetté alakulnak. Továbbra is támogatják majd azokat, akik nem kívánnak jegyet vagy bérletet venni addig, amíg nem kapnak a pénzükért cserébe megfelelő szolgáltatást, de tagdíjat nem fognak szedni a csoporthoz csatlakozóktól. Hangsúlyozzák: amennyiben nem lesz változás a BKV járműparkjában, akkor készek különböző demonstrációkkal a nyomásgyakorlásra.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2012. június 07. 11:18
A bliccelés egy igénybe vett szolgáltatás ellenértékének ki nem fizetése, röviden lopás. Vagyis a szervezet tolvajokat szeretne támogatni és segíteni. Ez nem meglepő egy olyan országban, ahol pl. az úgynevezett "megélhetési bűnözést" régóta jólfizetett alapítványok, "civil" és „jogvédő” szervezetek pátyolgatják. Valaki felfedezett egy piaci rést...
Honfi-fi
2012. június 07. 10:51
Érzem a tavaszt, nőttem egy araszt.
Antigoné
2012. június 07. 10:39
"Céljuk nem a bliccelés támogatása", de azért a nevük :Bliccelőket Támogató Csoport. Ettől kezdve kár minden szóért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!