Elbukta végkielégítési pereit a BKV

2012. június 08. 15:01

Két frissen lezárult próbaper ítéletei alapján a bíróság szerint nem ütközött jóerkölcsbe 31 egykori BKV-s vezető végkielégítése.

2012. június 08. 15:01

A BKV még 2009 novemberében indított megállapítási pereket 31 volt vezetőjével szemben. A cél az volt, hogy a bíróság megállapítsa a végkielégítések jóerkölcsbe ütközését. Ezt a kérelmet a bíróság első és másodfokon is visszautasította. Ezt követően a BKV három próbapert kezdeményezett, melyek közül kettő most zárult le – a BKV számára kedvezőtlen eredménnyel. A bíróság szerint a végkielégítések nem ütköznek jóerkölcsbe.

A BKV nagyjából százmillió forintot követelt volna vissza volt vezetőitől, akiknek többsége 2007-2008-ban távozott. A perekre összesen 2,5 milliót költött a közlekedési cég. A perek indulása előtt Sziebert György akkori jogi igazgató elmondta, hogy a belső vizsgálatok során olyan kifizetéseket tártak fel, melyek jelentős töbletjuttatást tettek lehetővé a cég kárára. Kocsis István akkori igazgató szerint a cégnek több, mint nyolcszáz milliós kára származott ilyen jellegű kifizetésekből.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2012. június 08. 17:51
Tilatakozom a szocik által megfizetett trollok, smogger, erik és a hasonló disznók antiszemita uszítási kampánya ellen.
packó_
2012. június 08. 17:47
Tilatakozom a szocik által megfizetett trollok, smogger, erik és a hasonló disznók antiszemita uszítási kampánya ellen.
phaidros
2012. június 08. 15:59
Fejenként 3 milla egyékbént sem kiugró. Az egy főre 100 milla volt durva.
Sebaj Tóbiás
2012. június 08. 15:49
Az a helyzet, hogy a kiugóan magas végkielégítések csak hétköznapi értelemben ütköznek jóerkölcsbe. Jogilag egy abszolút helytálló munkaszerződésből következnek. A munkavállalótól nem várhatjuk el hogy a közhangulat kedvéért visszadja azt ami neki jogszerűen jár. Skiccpali is azt mondta, ami jár az jár, és kéri a villáját. Ha valakit felelősségre lehetne vonni, az a munkáltató képviselője, aki egy folyamatosan haldokló cég nevében aláír ilyen szerződéseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!