Demonstrálnak a fogyatékkal élőkért

2012. június 27. 16:42

Civil szervezetek többnapos demonstrációt szerveznek a Hősök terére július első napjaiban, mert elfogadhatatlannak tartják a rokkantsági nyugdíjak eltörlését és a jogosultság felülvizsgálatát. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a rendezvény pártpolitikától mentes.

2012. június 27. 16:42

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) is csatlakozik ahhoz a több civil szervezet által kezdeményezett demonstrációhoz, melyen a rokkantnyugdíjasokat, súlyos betegeket és fogyatékkal élőket sújtó „embertelen kormányzati intézkedések” ellen tiltakoznak. A szervezők szerint elfogadhatatlan a rokkantnyugdíj eltörlése és a helyébe lépő ellátások összegét is nagyon alacsonynak tartják, ráadásul az érintetteknek véleményük szerint esélyük sincs munkát találni. 

A civil szervezetek azt kérik a kormánytól, hogy kérjen bocsánatot az általuk csalónak nevezett beteg emberektől és állítsa vissza a társadalombiztosításon alapuló, kiszámítható rokkantsági nyugdíjat.

A szervezők között van Seres Mária, Árok Kornél és Nagy Navarro Balázs is.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
inkvizíció
2012. június 28. 09:03
Mégegyszer:kedves gyűlölködő !Önnek mennyi munkaviszonya van jelenleg?És hány évig fizetett eddig járulékot? Mert a rokkantak átlag 30 évnyi befizetett járulék után váltak kisemmizettekké. Adják vissza a befizetett járulékot az átlag 30 ÉV MUNKAVISZONY után,és majd minden beteg öngondoskodni fog majd abból maga is.
inkvizíció
2012. június 28. 08:19
És remélem egyszer a keresztény farizeusoktól mentes világban bűntetni fogják a gyűlöletnek és (fasizmusnak ) ezt a fokát. Mert ettől csak egy fél- lépés a népírtás: "1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről, 155. §, Népirtás : (1) Aki valamely nemzeti, etnikai, faji vagy vallási csoport teljes vagy részleges kiirtása céljából a) a csoport tagjait megöli, b) a csoport tagjainak, a csoporthoz tartozása miatt súlyos testi vagy lelki sérelmet okoz, c) a csoportot olyan életfeltételek közé kényszeríti, amelyek azt vagy annak egyes tagjait pusztulással fenyegetik, d) olyan intézkedést tesz, amelynek célja a csoporton belül a születések meggátolása, e) a csoporthoz tartozó gyermekeket más csoportba elhurcolja, bűntettet követ el, és tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. (2) Aki népirtásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." És remélem akik ezt elkövetik,magukraismernek,(vagy az áldozatok rájuk),és vállalni fogják a felelőségrevonást is.
inkvizíció
2012. június 28. 06:59
Na ja!a politikai szadizmusnak egyeseknél nincs határa.Remélem egyszer megoldhatóvá válik,hogy a gyülölet fájdalmassá válik,és akkor egyesek majd üvöltenek--a fájdalomtól. apropo:kedves gyűlölködő !Önnek mennyi munkaviszonya van jelenleg?És hány évig fizetett eddig járulékot? Mert a rokkantak átlag 30 évnyi befizetett járulék után váltak kisemmizettekké.
Rozika5
2012. június 27. 23:00
HELYESBÍTEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! freehckr! Az előbbi hozzászólásom neked szól, az ocsmány hozzászólásod úgy kiverte nálam a biztosítékot, hogy tévedésből írtam @inkvizíciót címzettnek! inkvizíciótól elnézést kérek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!