MSZOSZ: Schmidt Mária kérjen bocsánatot!

2012. június 12. 14:57

Bocsánatkérésre szólítja fel a magyar dolgozókra tett megjegyzései miatt a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) Schmidt Máriát, a Terror Háza igazgatóját.

2012. június 12. 14:57

A szakszervezet emlékeztet: a Terror Háza igazgatója a hazai munkavállalókról mint „elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró dolgozókról” írt egy elemzésében. Az MSZOSZ keddi közleménye szerint egy, az ország figyelmére számot tartó értelmiségitől elvárható lenne, hogy csak olyan dologról mondjon nyilvánosan véleményt, amelyről alapos ismeretei vannak.

Az érdekképviselet felhívja a figyelmet arra, hogy Schmidt Mária azokat a dolgozókat nevezi  „ellustultnak”, akik Európában a ténylegesen ledolgozott munkaórák számát tekintve a harmadik helyen állnak. A szakszervezet szerint ma Magyarországon az emberek nem engedik, nem is engedhetik meg maguknak az „elkényelmesedést”.

Ha mindaz igaz lenne, amit Schmidt Mária állít, nemzetközi cégek nem költöttek volna milliárdokat magyarországi termelő üzemek létrehozására vagy megvásárlására. A befektetések, a munkahelyteremtő beruházások nem a felelősséget nem vállaló, nagyigényű munkavállalók, hanem a kiszámíthatatlan és hitelét vesztő gazdaságpolitika miatt csökkennek, vagy maradnak el – fogalmaz az MSZOSZ. Az érdekképviselet visszautasítja Schmidt Mária szavait, és követeli, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot. Közleményükben hozzáteszik: elvárják a kormányzó párt vezetőitől is, hogy határolódjanak el Schmidt Mária véleményétől.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. június 12. 19:56
Ugyan kérem. Amikor a munkavállaló legszivesebben a munka temetésére menne el, és mindennap elátkozza a munkáját, azt tartva a legnagyobb istencsapásnak, hogy dolgozni kell...Legalább ne hazudjunk egymásnak.
tatka46
2012. június 12. 16:17
Ez az a nő akihez nagy vodka kell és még nagyobb törülköző.Gazdagon ,örökölt milliárdból könnyen lehet pofázni.
gulubulu
2012. június 12. 16:01
Marika majd megmondja a tutit a rózsadombi villájából, miközben a milliárdjait számolgatja. Hát persze azért él szarul, vagy azért nem talál munkát a melós, mert lusta, nagyigényű köcsög.
luga
2012. június 12. 15:55
Talán el kellene olvasni azt, amit Scmidt Mária írt, azután beszélni róla. Az MSZP a saját magyarázatait az MSZOSZ-szel egyetemben pedig, tartsa meg magának. Már a saját szövegeiket magyarázgatják úgy, mintha az lett volna az eredeti szövegben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!