Vége a városligeti majálisoknak?

2012. május 03. 10:45

Rendezvénymentes pihenőhellyé nyilvánítaná a Városligetet a Fővárosi Önkormányzat egyik rendelettervezete, így nem lenne több városligeti majális sem – mondta el a Népszavának Hernádvölgyi Andrea, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének alelnöke.

2012. május 03. 10:45

Hernádvölgyi Andrea, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) alelnöke a Népszavának elmondta: az idei majálissal kapcsolatos egyeztetéseken tudatta velük a városvezetés, hogy rendezvénymentes pihenőhellyé nyilvánítaná a Városligetet a Fővárosi Önkormányzat. Így minden más rendezvénnyel együtt a szakszervezetek is kiszorulnának onnan, pedig 1890 óta minden évben ott emlékeznek meg a munka ünnepéről – mondta a lapnak Hernádvölgyi. Hozzátette: a főváros a Népligetet ajánlotta majálisozásra, de ők ragaszkodnak a hagyományaikhoz. Éppen ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek az ügyben.

Szaniszló Sándor, a fővárosi közgyűlés városképvédelmi bizottságának MSZP-s elnöke levelet írt az ügyben Tarlós Istvánnak, hogy megtudja, pontosan mit terveznek a városligeti rendezvényekkel kapcsolatban, és milyen indokkal – közölte a lappal a szocialista politikus. A Népszava megkereste a Németh Zoltán, a fővárosi közgyűlés Fidesz-KDNP frakcióvezetőjét is, de ő állítása szerint szabadsága miatt egyelőre nem tud az ügyről.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gumimaci
2012. május 03. 12:45
"Vége a városligeti majálisoknak?" Lesz még olyan cikk is 2014-ben,hogy: Vége a Fidesz kormányzásnak?
Királyvizet Károlyira
2012. május 03. 12:40
a vérmezőn :) kell megrendezni
tarackos
2012. május 03. 12:36
"Vége a városligeti majálisoknak?" Nem lennék meglepve. Ez beleillene a narancsok szánalmasan pitiáner, igénytelen módijába amiról messziről bűzlik, hogy János bá tanította nekik...
drieno
2012. május 03. 12:26
mekkora csapás lesz, a ligetet arra használja majd a nép, amire való, pihenésre, levegőzésre, játékra a kölkökkel, és május elsején nem árasztják el felhevült, ittas hordák hisztérikusan ordítozva diktatúúúrrraaaaa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!