Újabb egészségügyi salátatörvényt tárgyal a parlament

2012. május 15. 07:20

Kedden kezdi tárgyalni a parlament az újabb egészségügyi salátatörvényét tartalmazó javaslatot, majd további tíz előterjesztés vitáját folytathatják, köztük a távközlési adóról és a médiaszolgáltatásokkal összefüggő törvénymódosításról szóló indítványokét. Ezeket a parlament akár már pénteken elfogadhatja.

2012. május 15. 07:20

Az Országgyűlés keddi ülése reggel kilenc órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követően bocsáthatják részletes vitára a távközlési adóról és a médiaszolgáltatásokkal összefüggő törvénymódosításról szóló indítványokat.

A rövid határozathozatalok után elsőként az egyes egészségügyi tárgyú törvénymódosításokról szóló javaslatról kezdődik általános vita. Réthelyi Miklós leköszönt nemzeti erőforrás miniszter salátatörvény-javaslata az ágazat számos pontján hajtana végre változtatásokat, így megvalósulhat például a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelése, továbbá egyszerűsödhet több szociális ellátás, köztük a táppénz elbírálása.

A nap további részében korábban tárgyalni kezdett előterjesztések vitái folytatódnak, így részletes vitát tartanak például a jegybanktörvény módosításáról, valamint a szélsőségesség elleni fellépésről szóló szocialista indítványról is. Az Országgyűlés ülése szerdán, egyebek mellett az új Büntető törvénykönyv általános vitájával folytatódik.

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Muttimi
2012. május 15. 09:44
Tényleg kevés a pénz az egészségügyi kasszában, a viszonylag magas járulékkulcs ellenére. Ennek az oka az, hogy alacsonyak a jövedelmek. Igen, a harminc évvel ezelőtti vásárlóérték környékén mozognak. Ha valaki azt is szeretné tudni miért alakult így, annak ajánlom figyelmébe a Háború a nemzet ellen című négyrészes sorozatot. Mostanában hétfő esténként megy a Duna tv-n.
dehumanizer
2012. május 15. 09:16
Ja, ez az a tervezet, ami a béremelés hatásait hivatott kompenzálni? :D
kjkj945
2012. május 15. 08:38
És belővik a betegeket a dunába, akkor megoldódik az oep gondja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!