Szoboravatással emlékeztek meg Kádár Jánosról

2012. május 26. 14:23

Mellszobrának leleplezésével emlékeztek meg Kádár Jánosról az egykori kommunista pártfőtitkár születésének századik évfordulóján nyughelyénél, a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben szombaton.

2012. május 26. 14:23
A Kádár János Baráti Kör, a Magyarországi Munkáspárt 2006 és a Magyar Ifjúság Közösségi Szervezete rendezvényén nagyjából háromszázan vettek részt. A korábbi állampárti politikusok közül ott volt az 1956-os forradalom utáni megtorlásokat belügyminiszterként irányító Biszku Béla, valamint Berecz János, aki a nyolcvanas években a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) központi bizottságának ideológiai és propagandaügyekkel foglalkozó titkára volt. 
 
Kádár János mellszobrát - amelyet várhatóan a Munkáspárt 2006 egyik irodájában helyeznek majd el - Moldova György leplezte le. Az író proletárszentnek nevezte Kádár Jánost, és úgy fogalmazott: az ország nem méltó az egykori pártfőtitkár emlékéhez, s megtagadva azt „rászolgál minden jelenlegi és eljövendő nyomorra és megaláztatásra”.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
popzene
2012. május 27. 12:59
Aki Horthynak vagy Kádárnak szobrot állít, annak száradjon le a keze. Az ilyen tömeggyilkos diktátorok szobrait pedig igenis öntsék le piros festékkel, különben a támogatóik még esetleg azt hihetnék, hogy amit csinálnak, az elfogadható egy civilizált országban.
lynx
2012. május 27. 11:31
Moldova azt a Nemzetet átkozza, amely etette, eteti. Bocs, de hánynom kell...
Rücsök
2012. május 27. 11:06
Ebből is látszik, a hülyeség pártfüggetlen.
FECSKE
2012. május 26. 20:12
Gyerekek ha ti úgy akartok élni, mint mi a Kádár-rendszerben, ahoz nektek el kell hagyni ezt az országot... Kivéve, ha a 16 százalékos adóval jól jártatok .22 évvel a rendszerváltás után hol tartunk? ezt ki igérte nektek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!