Prőhle: Az egykulcsos adó nem alku tárgya

2012. április 26. 11:30

Az EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes külügyi államtitkár az Inforádióban elmondta: vannak olyan elvi kérdések, melyekben a hiteltárgyalások során sem enged majd a kabinet.

2012. április 26. 11:30

Prőhle Gergely szerint amilyen gyorsan csak lehet, el kell kezdeni a hiteltárgyalásokat. Az EU kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes külügyi államtitkára az Inforádióban elmondta: először szakértői egyeztetések következnek a tárgyalások pontos menetrendjéről. Leszögezte ugyanakkor, hogy a jegybanktörvény még nyitott kérdéseiben, a jegybankelnök fizetése és esküje témájában a magyar kormány nem fog engedni, mivel azokat elvi kérdésnek tekinti. 

A tárgyalások érdemi részére vonatkozóan hangsúlyozta: szintén elvi kérdésnek tekinti a kabinet az egykulcsos adót, amin nem kívánnak változtatni, így ez sem képezheti alku tárgyát.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flo
2012. április 26. 13:54
Elvi kérdés a jegybankelnök fizetése és esküje? Ez a tipikus kocsmai hozzáállás. Semmi érdemi hatása nem lenne, ha ebben is engedne Orbán, de ő nem, csak azért sem enged.
ketroot
2012. április 26. 13:40
"...vannak olyan elvi kérdések, melyekben a hiteltárgyalások során sem enged majd a kabinet." :D
G. Pantyelejevics
2012. április 26. 12:40
A magyar gazdag nem adózik! Akkor sem, ha rámegy az ország! Mer' ez neki jár! Hülye EU, hogy ezt nem érti!
bigyomail
2012. április 26. 12:28
Azon gondolkodom, hogy ez az ember miért kapja a fizetését? Az EU kapcsolataink ugye mélyponton vannak, tehát, ha dolgozik is, hát nagyon rosszul végzi a feladatát. Bár meggyőződésem, hogy semmi köze a kapcsolataink mélyrepüléséhez. Akkor viszont miért is fizetjük mi itt ezt az embert az adóinkból? Egyébként pedig láthatóan nincs képben, ugyanis alku tárgya. Amikor azt mondja az EU, hogy nem szabad az egykulcsost sarkalatos törvénybe betonozni, Orbán meg azt, hogy márpedig betonozzuk, akkor megindult az alku erről, csak még nem közeledtek az álláspontok, ám ahogy közeleg az államcsőd, úgy lesz engedékenyebb Orbán, mint azt láthatjuk. El tudom képzelni azt a forgatókönyvet, hogy megmarad az egykulcsos, de nem lesz kétharmaddal rögzítve, ahogy az EU kérte. Mi meg meghallgathatjuk a kormánytól, hogy megvédték az egykulcsost: nini, még mindig megvan, mekkora győzelem ez, megérte az infláció és a triplabóvli, mert győztünk ebben is. Azt meg majd nem feszegeti senki sem, hogy az egykulcsost nem is akarta az EU megszüntettetni, csak azt kérte, hogy ne legyen bebetonozva, tehát a kormány valójában megfelelt a feltételeknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!