Megvan a Kossuth tér rekonstrukciójának tervezője

2012. április 03. 14:48

A Középülettervező Zrt. (KÖZTI) nyerte a Kossuth tér újjáépítésre kiírt generáltervezői beszerzési eljárást. A teljes körű tervezői feladatot Tima Zoltán Ybl-díjas vezető tervező irányításával végzik majd.

2012. április 03. 14:48

A budapesti Kossuth tér újjáépítésre kiírt generáltervezői beszerzési eljárásban a Középülettervező Zrt. (KÖZTI) nyerte el a nettó 502 millió forint összegű megbízást. Az Országgyűlés sajtófőnökének közleménye szerint a beruházás – a tér felszíni rendezése, a mélygarázs, látogatóközpont és a kapcsolódó munkarészek – megvalósításához szükséges teljes körű tervezői feladatot (koncepcióterv, bontási-építési-engedélyezési dokumentáció, kiviteli dokumentáció) Tima Zoltán Ybl-díjas vezető tervező irányításával végzik. A KÖZTI a munkába alvállalkozóként az Uvaterv Zrt-t, a Főmterv Zrt-t és az S73 Kft-t (a korábbi térépítészeti tervpályázat győztesét) vonta be.

A tervezők április közepére készítik el a beruházás koncepciótervét, amely szükséges a tér arculatát meghatározó alapvető döntések meghozatalához. A beépítésről készülő látványterveket az Országgyűlés Hivatala nyilvánosságra hozza. A tervek alapján a kivitelezési munkálatok várhatóan 2012 utolsó negyedévében kezdődnek meg. A beruházás-lebonyolítói és műszaki ellenőri feladatok ellátására vonatkozó beszerzési eljárásban az Országgyűlés Hivatala az Óbuda-Újlak Zrt-t választotta ki.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2012. április 03. 21:36
Megvannak a tervek még 1944 előttről, nem?:))
orion
2012. április 03. 18:44
Szép dolog az Ybl-díj, de Tima "legszebb "épülete a Budapest Bank székháza a Váci úton. Az a műrozsdás förmedvény,ha valaki nem tudná. Úgy néz ki, mintha félbe lenne hagyva, hideg-rideg, csupa él, szöglet...szóval tökéletes példaképe a XXI. század progresszív építészetének. Mit fog ez csinálni a Kossuth térrel? Ugyanezt, vízszintesen??
drieno
2012. április 03. 15:58
zavart érzek az erőben ami eddig volt, az minek alapján történt? mármint a fakivágások, a szoborszállítás, satöbbi
Királyvizet Károlyira
2012. április 03. 15:06
van ebben az országban olyan nemcsak családi házakat tervező meg önkormik építésügyi osztályán dolgozó építész, akinek ne lenne íbüldíjja? ezeket is fel kéne vizsgálni, meg a különböző irodalmi díjakat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!