FAZ: Schmitt a körülmények áldozata

2012. április 02. 08:49

A Frankfurter Allgemeine Zeitung egyik jegyzete szerint Schmitt Pálnak már elnökké választása előtt le kellett volna mondania a doktori címéről.

2012. április 02. 08:49

Georg Paul Hefty „Hiúság” című jegyzete szerint Schmitt Pál „a körülmények áldozata”, ezek többek között a személyiségéé. Frankfurter Allgemeine Zeitung szerzője szerint az, hogy utolérte egy ilyen plágiumügy, az a politikai ármánykodás eredménye. Kifejtette, hogy Schmitt többre vágyott a sportkarriernél, akadémiai ragot akart, és az akkor rendszer olyan volt, hogy „utána dobta”. Megjegyezte, hogy mivel Schmitt biztos volt a címben, ezért nem törte magát, hanem nyilvánvalóan másolt.

Megállapította, hogy az ő plagizálása nem olyan rejtélyes, mint „sorstársáé”, Guttenbergé volt. Kijelentette, hogy „Schmitt tragédiája” a demokrácia kezdetén indult. A szerző szerint, ha Schmitt az elnökké választása előtt visszaadta volna a címet, akkor a „hiúsága” csak kisebb horzsolásokat szenvedett volna – idézi a FAZ cikkét a Médianéző.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2012. április 02. 16:05
Bizony-bizony, azok az indexek-amiket a sofőr hozott be a szigorlatra- ha beszélni tudnának, elárulnák azt is, hogy még a 70-es években is kapott diplomát írni-olvasni alig tudó apparátcsík!Tanúja voltam a közgázon néhány- függetlenített apparátusbeli- diplomaszerzésének.
bini
2012. április 02. 14:00
Hefty ur el van tájolva. Hol volt téma a KE választás előtt az utolsó három hónapig Schmitt Pál húszévvel ezelött kapott doktor uni cime.
tarackos
2012. április 02. 11:15
"FAZ: Schmitt a körülmények áldozata" Ja, ja az a rohadt akác...;)
Csomorkany
2012. április 02. 10:20
Korrekt. SP-t aljas indítékból kicsinálták, és ez nagyon rossz így. De hogy az akció célba érhetett, abban a kiszemelt áldozatnak óriási szerepe van. Ha időben elhangzanak olyan mondatok, hogy "bocs, hibáztam, de nem erről szólt az életem, ezt-azt azért csak letettem az asztalra" - akkor most semmi nincs. Még csak vissza sem kellett volna adnia a doktori címét. Egyszerűen nem kellett volna használnia. Ugyanis nem kötelező.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!