Demján: Maradjon a helyén a Nagy Imre-szobor!

2012. április 17. 10:47

Ha elviszik az emlékművet a Vértanúk teréről, akkor visszavonja az alkotás felállításához nyújtott adományt – írja Tarlós István főpolgármesternek írt levelében Demján Sándor.

2012. április 17. 10:47

Levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez Demján Sándor. A nagyvállalkozó ebben azt írja, hogy a sajtóból értesült a most az V. kerületi Vértanúk terén álló Nagy Imre-szobor áthelyezésének ötletéről. Mint fogalmaz a rendszerváltás után szomorúan állapították meg üzlettársaival, Sarlós Andrással és Fejér Bélával, hogy sem az MDF-, sem a szocialista kormány nem állított szobrot a volt miniszterelnöknek. Emiatt úgy döntöttek, hogy az emlékmű teljes költségét és felállítását felajánlják Magyarországnak. A nagyvállalkozó arra is kitért, hogy a költségek 74 százalékát ő állta. 

A főpolgármesternek címzett levélben azt írta: Nagy Imre szobrának áthelyezése esetén visszavonja az adományukat, így arra kérte Tarlós Istvánt, hogy minden törvényes eszközt felhasználva biztosítsa, hogy a szobor a jelenlegi helyén maradjon. A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint Tarlós István hétfő délután megkapta a levelet és foglalkozik az üggyel.

Kövér László a Heti Válasznak adott interjúban beszélt arról, hogy a Kossuth tér rekonstrukciója nem terjed ki a Vértanúk terére, de mégis megfontolásra érdemesnek tartja, hogy „a Kossuth tér és a képviselői irodaház közötti térségben a nemzethez kötődő, jobb- és baloldali, valóságosan progresszív történelmi szereplőknek állítsunk szobrot”. Hozzátette: erre a részre kerülhetne Nagy Imre is.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. április 18. 12:29
Pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs. Amúgy meg elévült.
Soma
2012. április 17. 14:39
Most őszintén: Hány szoborügy lesz még? Előre sajnálok minden nagy embert és minden szar alakot, akinek szobra lesz az elkövetkezendő 100 évben! A madárszar kutyafüle ahhoz képest, amit körülöttük rendezni tudnak! Én kötelezném az emberiséget, hogy örökké nézegesse az elődei hülyeségeit! Hátha tanul belőle valaki!
Felebarát
2012. április 17. 13:37
PArlamentet nem pakolják odébb...?
sky.net
2012. április 17. 13:35
a szoborra adta vagy a helyre is ? aztán őlordsága meg sem kérdezi hogy az adomány visszavonható e utólag vajon ? vagy eldönti és kész enyim a pénz és diktálom a feltételeket is ... igy szoktuk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!