A bíróság engedélyezte a melegfelvonulást

2012. április 13. 13:50

Felülbírálta és hatályon kívül helyezte a Fővárosi Törvényszék a BRFK azon határozatát, amely megtiltotta volna az idei melegfelvonulást. A bíróság szerint nem áll fenn olyan indok, ami megalapozná a rendezvény betiltását.

2012. április 13. 13:50

Lesz melegfelvonulás, miután a Fővárosi Törvényszék felülbírálta és hatályon kívül helyezte a Budapest Rendőr-főkapitányának azon határozatát, amely megtiltotta volna a Meleg Méltóság Menetét (MMM) – olvasható a TASZ honalpján. A jogvédő szervezet szerint „ahogyan tavaly, úgy idén sem sikerült a terv: a bíróság nem dőlt be a rendőrség 13 oldalnyi érvelésének”, hanem a rendezvény bejelentőjének és az őt képviselő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) ügyvédjének adott igazat. A bírósági végzés szerint nem áll fenn olyan indok, ami a törvény szerint megalapozná a rendezvény megtiltását.

A bíróság szerint a rendőrség tévesen értelmezte saját szerepét, ugyanis a vonatkozó törvény kimerítően felsorolja a tiltási okokat, további mérlegelést a rendőrség nem folytathat.

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
slomovicz
2012. április 14. 16:21
A felvonulás csak a provokáció célját szolgálja, semmi mást. Ha most jól megdobálják a vonuló buzikat,azok akik nem toleránsak a provokációk vonatkozásában, akkor lehet megint szaladni az EU bizottságához, magyarországot feljelenteni. A TASZ- nak nyilvánvalóan ez a célja. Nagyon még okokat sem keresnek rá, mert emlékezzünk a legutóbbi gyalázatos vádaskodásukra az EU nyilvános meghallgatás kapcsán. Milyen érdekes hogy itt ismét feltüntek. A szlovákiai magyarok üldözése kapcsán a TASZ-nak egy szava sincs. Na menjetek a jó anyátokba, hülye buzik. :-) Találós kérdés. Egy buzinak, miért lehet anyja? Miért nem -két férfi szül egymásnak gyereket? Jahh.... Hogy csak, a botrányos élet a lényeg? A deviancia. :-)
hakos
2012. április 14. 09:55
Lenne egy nagyon egyszerű és kézenfekvő megoldás, ami mindenki számára elfogadható lenne. Lehet büszkén felvonulgatni, de nem ingyen. 1. A szervezők teljes egészében állják a rendőri biztosítás költségeit. Az előre kalkulálható részt letétbe kell helyezni. Az időközben felmerült többletköltségeket utólag megtéríteni. 2. Mivel ez nem politikai tüntetés, hisz maskarában vonulgatnak, ezért területfoglalási díjt kell fizetniük az útvonalra. A politika megmutatta, hogy a gárdával kapcsolatosan milyen kreatívan tud szabályozni, itt ismét kreatívkodhat. 2. A közszeméremsértő viselkedés természetesen szigorúan tilos. Amennyiben valaki ilyen módon öltözködik fel, a rendőrség lefényképezi és megbírságolja.
Csigorin
2012. április 13. 23:23
a kurva anyjukat!!! na ez epp egy jo pelda hogy miert ideje szetcsapni a birok kozt. amugy meg, rendben. ha ennyire akarjak, vonulhassanak. de a rendorseg malmozzon otthon, es ne vedje oket a nep penzen a nep haragja ellen.
scotsman
2012. április 13. 23:17
Azért kíváncsi lennék hogy ugyanezek a bírok cca. 24 évvel ezelőtt hogy döntöttek volna, beleértve az über toleráns, "DEMOKRATIKUS" maszopot!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!