Üdvözli a Most-Híd eredményét az LMP

2012. március 12. 13:34

A párt üdvözli a Most-Híd szlovákiai választásokon elért eredményét, de sajnálja, hogy az MKP nem került be a parlamentbe. Az LMP arra kéri a magyar kormányt, hogy rendezze viszonyát a Híddal.

2012. március 12. 13:34
Az LMP üdvözli a Most-Híd hétvégi, szlovákiai parlamenti választásokon elért sikerét. Dorosz Dávid szerint a szavazók pozitívan értékelték Bugár Béla és pártja kormányzati eredményeit. A politikus közleményében azt írja: az LMP bízik abban, hogy a Most-Híd továbbra is a megegyezés és a párbeszéd útját követi. Hozzátette: az LMP továbbra is minden segítséget és támogatást megad a szlovákiai pártnak. Dorosz megjegyezte ugyanakkor, sajnálják, hogy a Magyar Koalíció Pártja MKP nem került be a parlamentbe.
 
Dorosz Dávid jelzi továbbá, hogy sajnálattal vették tudomásul, hogy a magyar kormányzat többször nyíltan támogatta az MKP-t. Ennek kapcsán felszólítja a kabinetet, hogy a jövőben tartsa tiszteletben a felvidékiek döntését és rendezze viszonyát a Most-Híd párttal. Egyúttal azt is kéri, hogy a kormány ismerje el a pártot a felvidéki magyarság egyik hiteles képviselőjének, és minden nemzetpolitikai fórum munkájába hívja meg, vonja be.
    

Mint írja, bíznak benne, hogy Robert Fico is „megtanulta a 2010-es választások leckéjét: a szlovák és a magyar nép egymásra van utalva”. Rövid távú politikai célokért sem érdemes összeugrasztani a két nemzetet, szítani a gyűlöletet és megalázni a magyar államiság képviselőjét – zárul a közlemény.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2012. március 19. 11:57
Összenő ami összetartozik.
balbako_
2012. március 19. 11:54
Összenő ami összetartozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!