Magyarország a téma a Bundestagban

2012. március 28. 15:51

Megkezdte szerdán a német törvényhozás alsóháza az ellenzéki Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és Zöldek Magyarországgal foglalkozó új határozati javaslatának tárgyalását. Az európai uniós ügyek bizottsága későbbre halasztotta a vitát.

2012. március 28. 15:51

Megkezdte szerdán a német törvényhozás alsóháza, a Bundestag az ellenzéki Német Szociáldemokrata Párt (SPD) és Zöldek Magyarországgal foglalkozó új határozati javaslatának tárgyalását. Az ülés programja szerint a magyar vonatkozású javaslat a jelentéstevők kijelölése elnevezésű napirendi pontban szerepelt. A bizottság titkárságán az MTI-t arról tájékoztatták, hogy ez megtörtént. A Bundestag plénuma által kijelölt illetékes bizottság az európai uniós ügyek bizottsága, amely ugyancsak felvette keddi ülésének napirendjére a javaslatot, végül azonban későbbre halasztották annak megtárgyalását.

A március 20-án benyújtott határozati javaslat szerint a Bundestagnak fel kellene szólítani a német kormányt, hogy „tegye végre világossá” a magyar kormány számára: a német kormány és a Bundestag „aggódik” a magyarországi „demokratikus viszonyok” miatt, valamint amiatt, hogy össze lehet-e egyeztetni az új alkotmány egyes részeit és egyes törvényeket az Európai Unió (EU) alapértékeivel, illetve az EU-ban érvényesülő alapvető jogokkal. A javaslat szerint a német kormánynak „bátorítani” kellene a magyar miniszterelnököt arra, hogy készíttessen „átfogó és független” elemzést e tárgykörben az új magyar alkotmány egészéről és a kormány hivatalba lépése óta elfogadott valamennyi törvényről. Az SPD és Zöldek szerint az EU Alapjogi Ügynöksége és a Velencei Bizottság is alkalmas volna egy ilyen vizsgálat elvégzésére.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2012. március 28. 18:16
Csak tudnám hogy mi a kurva anyjuk köze van a fricz törvényhozásnak Magyarországhoz! Oké mi is tárgyaljunk a parlamentben Német ügyeket! Eszem,faszom eldobom!
Locassen
2012. március 28. 17:24
hát, itt lehet imádkozni, hogy Angela mama maradjon a kancellár 2013 után is. http://en.wikipedia.org/wiki/Next_German_federal_election#Polls Mert ha nem, akkor lesz itt még bazdmeg.
tarackos
2012. március 28. 16:43
Ha lehet ne köpködjük a barátainkat...
Corporate Soldier
2012. március 28. 16:22
Ballibhiszti, wieder aus dem Hitlerland.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!