Mától drágább a dohányzás

2012. február 01. 09:58

Február 1-jén kezdődik a kétlépcsős jövedékiadó-emelés első fázisa, amelynek nyomán a cigaretta dobozonkénti ára 50-60 forinttal emelkedhet. Nyáron további 30-40 forintos pluszköltségre kell majd számítani.

2012. február 01. 09:58

Ötven-hatvan forinttal drágulhat egy doboz cigaretta ára szerdától a korábban elfogadott jövedékiadó-emelés miatt, melyet a gyártók a fogyasztókra terhelhetnek – írja az Origo a Magyar Nemzet cikke alapján. A kétlépcsős adóemelés februárban kezdődő első fázisa után július elsején kerülhet sor az újabb áremelésre, amikor dobozonként plusz 30-40 forinttal kell majd számolni. A Magyar Nemzet írásában arról is beszámol: a dohányzással kapcsolatos kormányzati intézkedések nyomán jelentősen megnőtt az elektromos cigaretta iránti kereslet, sok helyen már csak előzetes rendelés után szerezhető be a termék.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter korábbi bejelentése szerint az állam számára a dohánytermékek jövedéki adójának emelése 20 milliárd forint bevételt jelenthet 2012-ben. Borbély Zsolt, a Magyar Fogyasztási Dohány Szövetség elnöke az Origonak elmondta, a legális fogyasztás visszaesése miatt ennél kisebb összegre lehet csak számítani.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hőhe
2012. február 01. 17:49
A dagadt, mindenhol dupla helyet foglalók (100 fölött) a kénes leheletű büdös görények megsarcoltatását kérném a következő lépésben.) (nem dohányzom !-)
korona
2012. február 01. 17:41
(nyilván bagós) Doktorok kiderítették, hogy a cigarettázás a vastagbélrák megjelenését erősen csökkenti. khm! khm! khm! (ez a cigitől van, bocs.)
korona
2012. február 01. 17:39
Amit írtatok, ugyanez vonatkozik az összes alkoholos italra is. Az agyondícsért márkás borokra is! Márkás, nem márkás, be lehet mindegyiktől rúgni, aztán az meg mire jó? Értelmetlen !!! Le az alkohollal! Az az orvos, amelyik bort ajánl maga is alkoholista!
szala
2012. február 01. 11:50
Csak egy kérdés: Az áremelésekkel és tiltásokkal együtt miért gondolják, hogy növekedni fog a jövedéki adó bevétele? Szerintem pont fordítva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!