Index: Házkutatás volt a DBR Metro székházában

2012. február 22. 09:23

Az Index értesülései szerint házkutatást tartottak a 4-es metró építését koordináló cégnél kedden.

2012. február 22. 09:23

Házkutatást tartottak kedden a DBR Metro Projektigazgatóság budapesti székházában – értesült több forrásból az Index. A portál az ügyben kereste a BRFK-t. Azt szerették volna megtudni, hogy a korábbi eljárások léptek új szakaszba, vagy új nyomozás indult. Egyelőre azonban nem kaptak választ.

A 4-es metró építését koordináló cégnél 2010 nyarán már öt vizsgálat is folyt. A BRFK a metrószerelvények beszerzéséről, az Eurometro Kft. Projektvezetési Tanácsadói Szolgáltatások szerződéséről, és a foglalkoztatott vállalkozókról kért bővebb tájékoztatást első körben, majd az állomások belső beépítése tárgyú közbeszerzési eljárás teljes iratanyagát is bekérte. Utóbbiban gyanúsítás is történt.

Ezen felül az Állami Számvevőszék, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, és a 4-es metró független ellenőrző mérnöke is vizsgálódott a DBR Metrónál. Az ÁSZ 2010 szeptemberében feljelentést is tett, mivel szerintük felmerült a hűtlen kezelés alapos gyanúja a DBR-nél.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2012. február 22. 11:29
amikor az építkezéshez még hozzá se fogtak, már akkor felvetődött, hogy a 4-es metró gyakorlatilag felemészt minden olyan forrást, amit a bkv gépparkjának felújítására lehetne fordítani - és lőn és még mindig nem tart sehol az egész, pedig vannak alagutak, és állomások is vannak, évek óta romokban a város az is különleges színfolt volt, hogy akkor fizetünk kötbért, ha a munkával a munkával megbízott vállalkozó nem halad... valakiket el kéne csoportosan guantanamóra utaztatni, hogy végre ne csak világosan lássunk ebben a kérdésben, hanem bizonyítékaink is legyenek
Gombóc XVI. Artúr
2012. február 22. 11:22
Továbbra is azt kérdezem, hogy mikor kezdődik Demszkáj Gábor tárgyalása?? Remélem Hagyó elvtárs beszédes volt...
novara
2012. február 22. 10:09
Ideje volt. Várom,lesz-e eredmény? Vagy igazi felelős(a portáson kivül)...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!