Balog az EU-t sürgeti a romák ügyében

2012. február 03. 08:27

A felzárkóztatásért felelős államtitkár az Associated Press-nek adott interjújában reményét fejezte ki, hogy nem lesz szükség a romák franciaországi kiutasításához hasonló drámai eseményre ahhoz, hogy az EU tagállamai felismerjék, tenni kell valamit a romák ügyében.

2012. február 03. 08:27

A New York Times átvette az Associated Press tudósítását, amely szerint Balog Zoltán felszólította az EU tagállamait, hogy minél előbb teljesítsék a romák integrációját célzó terveik kidolgozását. „A mostani gazdasági válság, noha nehezebbé teszi, hogy a romákra költsünk pénzt, egyszersmind tettekre is sarkall minket, hiszen a szegények egyre szegényebbek lesznek” – mondta el a felzárkóztatásért felelős államtitkár. A cikk emlékeztetett, hogy a 27 tagállam a tavalyi magyar soros elnökség során vállalta, hogy 2011. december 31-ig elkészíti a romák integrációját célzó terveiket. Ennek ellenére öt állam – köztük Spanyolország és Olaszország – nem készült el a dokumentummal.

Balog reményének adott hangot, hogy nem lesz szükség a romák franciaországi kiutasításához hasonló drámai eseményre ahhoz, hogy „a tagállamok felismerjék: tenni kell valami a romák ügyében”. „Sokan azt mondják, hogy náluk nincsenek romák, amire én mindig azt mondom: a jövőben még lehetnek” – húzta alá Balog kiemelte, hogy Magyarország segítséget nyújt Szerbiának, Montenegrónak és más balkáni államoknak is a kérdésben. Félő ugyanakkor, hogy a várható megszorítások miatt kevesebb pénz juthat a romák felzárkóztatására, de Balog megvédte a programot: „Magyar állampolgárok felzárkóztatására költjük a pénzt, csak figyelünk rá, hogy egy száz fős csoportban legyen 20 roma is” – idézi a Médianéző Balogot, aki a közmunkaprogram egyik céljaként a romák foglalkoztatottságának a növelését nevezte meg.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
predator
2012. február 03. 13:06
Zajlik az integráció. Józsefvárosban például ott van a józsefvárosi jófiúk csapat. A csapat a Magyar gárdához és a Szebb jövőért polgárőr egyesülethez hasonlóan fekete egyenruhában jár,és hatalmas fekete Cherokee Jeep-eket használ. A rendőrséggel nem működnek együtt de nekik nem is kell hiszen a vezetőjük Kocsis Máté fideszes polgármester jobb keze,a volt szdsz-es képviselő,Szabó Gábor. Itt nem gond,hogy egy "félkatonai","egyenruhásbűnöző" szervezetről van szó hiszen a Fidesz csinálta.A fekete egyenruha sem gond,hiszen nem szerepel rajta a kirekesztő szó,hogy:magyar. Ellenkező esetben biztos betiltanák őket.Ja és a videón plusz,hogy látni,ahogy igazoltatnak. A magyar gárdát meg az szjpe-t ezért is eljárás alá vonták,hogy milyen jogon igazoltatják az idősektől hídpénzt szedő ártatlan romagyerkeket. Arra hivatkozva,hogy csak a Rendőrség igazoltathat.OK. Viszont,ha csak a rendőrség igazoltathat akkor milyen jogon is igazoltatnak ezek bárkit?Ja de ez esetben ez persze nem baj,hisz Fidesz-szdsz koprodukció.Ja és motoznak is. Amit szintén csak a rendőröknek lenne szabad. És mindezt évi 80 millióért. A Magyar Gárda ugyanezt ingyen csinálta,igaz nekik nem voltak óriási fekete terepjáróik.De eredményesen csinálták. A rendőröket is kisegítették többször,aminek a járőrök örültek is,ám pintér már nem annyira,így a jutalmuk a betiltás lett. Majd pedig őket lemásolva és kit tudja milyen múltú cigányokkal kiegészítve a fidesz-szdsz együttműködés létrehozta a saját szervezetét ami lazán megcsinálhatja jó pénzért azt,amiért a gárdát folyamatosan büntették,tagjait pedig börtönnel fenyegették. http://www.youtube.com/watch?v=6-WijT1b7sA&feature=player_embedded
balbako_
2012. február 03. 11:01
Most szembesülhet Európa a saját demagógiájával. Mert szart sem csinálnak, csak minket ítélnek el. Nagyon jó Balogh felvetése különösen a francia hivatkozás. Szólítsuk fel a franciákat határolódjanak el a saját cigány politikájuktól.
durrbele
2012. február 03. 10:57
Nyakunkon marad a cigóprogram!Eu nemigazán lelkesedik azért hogy a volt keleti országokban több millió cigányra pénzt költsön.Főleg most amikor amúgy is szarban vannak. megint lukra tetszenek furni.Inkább a bevándorlási törvényeiket szigorítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!